НОВИНИ

Ливърпул отчита сериозни загуби

bnt avatar logo
от Димитър Русев , Източник: БНР
09:10, 12.01.2021
Чете се за: 00:36 мин.
Футбол
ливърпул отчита сериозни загуби

Шампионът на Англия по футбол се очаква да отчете сериозни финансови загуби за изминалата 2020 година, твърди "Мирър". Заради пандемията от коронавирус и последиците от нея загубите ще са в размер на 46,55 милиона евро.
"Червените" ще публикуват финансовия си отчет в близките месеци, но счетоводната и консултантска агенция KPMG вече е изчислила, че клубът е пострадал доста сериозно във финансово отношение през изминалите 12 месеца. Фирмата е разгледала финансите на шампионите на водещите шест първенства в Европа, като изчисленията са показали, че оперативните печалби на Ливърпул са намалели с 47,6 милиона евро - това е спад от 8 процента в сравнение с предходния период, като общата сума е 507 милиона евро.
Имайки предвид, че Ливърпул все още не е публикувал финансовия си отчет, KPMG са правили изчисленията си според данни, дадени им от шефовете на мърсисайдци. Те са открили, че "червените" са генерирали оперативни приходи от 82,5 милиона евро от продажба на билети, 231,9 милиона евро от телевизионни права и 242,6 милиона евро от реклами и други пера.
Оперативните приходи се изчисляват на базата на клубните приходи, изваждайки ежедневните разходи и преди плащането на данъците.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Над 20 наводнени къщи в село Ярджиловци
Над 20 наводнени къщи в село Ярджиловци
Наводнени къщи и дворове в северните квартали на София
Наводнени къщи и дворове в северните квартали на София