НОВИНИ

Ливърпул преодоля ранен шок и превзе "Сан Сиро"

Подобаващо завръщане за англичаните в турнира на богатите

bnt avatar logo
от Веселин Михайлов
23:50, 17.09.2024
Чете се за: 02:30 мин.
Спорт
милан ливърпул
Снимка: Liverpool/X
Слушай новината

Ливърпул откри победоносно новия сезон в Шампионската лига. Селекцията на Арне Слот матира Милан с 3:1 среща от дебютния кръг, изиграна на стадион "Сан Сиро".

Кристиан Пулушич хвърли италианците в екстаз на старта, но Ибрахима Конате, Върджил Ван Дайк и Доминик Собослай охладиха ентусиазма им, пращайки радостта в лагера на англичаните. По този начин мърсисайдци се завърнаха подобаващо в турнира на богатите след сезон отсъствие.

На 2 октомври "червените" ще домакинстват на друг италиански отбор - Болоня, докато ден преди това съставът на Пауло Фонсека ще има визита на Байер Леверкузен.

Ударният старт за домакините не закъсня още в 3-та минута. Италианците действаха на висока скорост от първия съдийски сигнал и Алваро Мората изведе Кристиан Пулишич. Американецът нахлу в наказателното поле и със силен удар не остави шансове на Алисон.

Гостите не останаха длъжни и постепенно овладяха инициативата и в 17-та минута само гредата на Мохамед Салах ги раздели от това да открият резултата. Все пак Ибрахима Конате зарадва англичаните 6 минути по-късно, когато Трент Александър-Арнолд центрира, а първият отскочи високо и прати топката в италианската врата.

След това Диого Жота, Коди Гакпо и Салах пропуснаха да сътворят пълен обрат, като последният отново удари гредата. В 40-та минута обаче „червените“ постигнаха целта си. Костас Цимикас центрира, а италианската защита изпусна Върджил Ван Дайк, който от малкото наказателно поле бе точен с глава за 2:1.

Мърсисайдци пресираха агресивно „росонерите“ през второто полувреме и закономерно стигнаха до трети гол през второто полувреме. В 67-та минута участникът във Висшата лига се възползва от грешка на домакините и организира светкавична контраатака. Доминик Собослай подаде към Гакпо. Нидерландецът напредна и върна на унгареца, за да може последният да засече от въздуха за 3:1.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Реал Мадрид мина по трудния път срещу Щутгарт
Реал Мадрид мина по трудния път срещу Щутгарт
За първи път от 400 години: Два бобъра се рoдиха в английското графство Хемпшър
За първи път от 400 години: Два бобъра се рoдиха в английското графство Хемпшър