НОВИНИ

Ливърпул привлече Алексис Макалистър от Брайтън

Борил Гочев
от Борил Гочев
14:42, 08.06.2023
Чете се за: 02:17 мин.
Спорт
ливърпул привлече алексис макалистър брайтън
Слушай новината

Отборът на Ливърпул обяви първия си трансфер за лятото, след като стана ясно, че ръководството на "мърсисайдци" е договорила трансфера на световния шампион с Аржентина Алексис Макалистър от Брайтън.

Според информациите сделката ще бъде на стойност между 35 и 45 милиона паунда, като Макалистър ще носи екипа с №10 на гърба си при "червените", който за последно беше притежание на Садио Мане преди сенегалецът да премине в Байерн Мюнхен.

През миналия сезон в Брайтън Алексис Макалистър записа 40 мача във всички турнири, в които реализира 12 гола и помогна на "чайките" за историческото им класиране на 6-о място в края на сезона във Висшата лига, което осигури на тима и участие в турнира Лига Европа през есента.

Отличното му представяне за тима от южния бряг наред със силните му изяви за националния отбор на Аржентина пък осигуриха на полузащитника трансфер в Ливърпул, който той определи като "сбъдната мечта".

"Чувството е невероятно, това е сбъдната мечта. Нямам търпение да започна да играя за клуба. Исках да се присъединя към отбора от първия ден на предсезонната подготовка, така че е добре, че стана така. Очаквам с нетърпение да се срещна с моите съотборници. Тази година беше фантастична за мен - спечелването на Световната титла, това, което постигнахме с Брайтън. Но сега е време да помисля за Ливърпул и да се опитам да бъда по-добър играч и по-добър човек всеки ден", сподели Алексис Макалистър пред клубния сайт на "мърсисайдци".

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Мариета Георгиева е назначена за заместник-министър на образованието
Мариета Георгиева е назначена за заместник-министър на образованието
Шефът на КЕВР: Токът може да поскъпне още заради действия на служебния министър
Шефът на КЕВР: Токът може да поскъпне още заради действия на служебния министър