НОВИНИ

Ливърпул с ценен успех в битката за топ 4

bnt avatar logo
от Калоян Николов
09:20, 16.03.2021
Чете се за: 01:01 мин.
Европейски футбол
ливърпул ценен успех битката топ

Английският шампион - Ливърпул постигна ценен успех в битката за топ 4, след като надви Уулвърхемптън като гост с 1:0 в последна среща от 28-ия кърг на Висшата лига.

Единственото попадение в срещата отбеляза бившият играч на домакините Диого Жота.

"Вълците" започнаха по-активно срещата, като на няколко пъти затрудниха вратаря на мърсисайдци Алисон след удари на Нелсон Семедо.

Футболистите на Юрген Клоп стабилизираха играта си след първоначалния натиск на Уулвърхемптън и след 15-ата минута взеха инициативата в свои ръце.

Хубави атаки доведоха до изгодни положения пред Садио Мане и Вилиан Жозе, но неточности в завършващата фаза не позволиха на шампионите да поведат в резултата по-рано.

Все пак в края на първото полувреме Ливърпул поведе в резултата след гол на бившия играч на "вълците" Диого Жота, който се разписа след асистенция на Мане и неубедителна намеса на стража Руй Патрисио.

През втората част Ливърпул заигра по-предпазливо, като разчиташе да контраатакува опасно чрез бързите си нападатели, но Салах, Мане и Жота показаха неточен мерник пред вратата на съперника.

В 86-ата минута попадение на Мохамед Салах бе отменено поради засада.

При атаката, довела до отменения гол на Ливърпул, Конър Коуди удари с коляно в главата вратаря Руи Патрисио, което наложи спиране на играта за оказване на медицинска помощ за повече от 10 минути. След това Патрисио бе откаран в болница, а по-късно стана ясно че състоянието му не е тревожно.

Именно пред Коуди се появи единствената добра възможност за изравняване на резултата през втората част, но юношата на Ливърпул пропусна след удар с глава.

С успеха Ливърпул се изкачи на шестото място в класирането с 46 точки, а Уулвърхемптън остава 13-ти с 35 точки. Лидер е Манчестър Сити със 71, следван от Манчестър Юнайтед 57, Лестър 56, Челси 51 и Уест Хем 48.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Мария Бакалова пред БНТ: Научих, че съм номинирана за "Оскар" на снимачната площадка
Мария Бакалова пред БНТ: Научих, че съм номинирана за "Оскар" на снимачната площадка
Тръгна фериботът Силистра - Кълараш
Тръгна фериботът Силистра - Кълараш