НОВИНИ

Ливърпул с впечатляващ обрат за 2:1 срещу Нюкасъл

ливърпул впечатляващ обрат нюкасъл
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
20:43, 27.08.2023
Чете се за: 02:05 мин.
Спорт
Слушай новината

Ливърпул направи впечатляващ обрат за 2:1 срещу Нюкасъл като гост, въпреки че "червените" играха повече от час с човек по-малко на терена заради директен червен картон на капитана си Върджил ван Дайк.

Бившият футболист на Евертън Антъни Гордън откри резултата за "свраките" в 25-ата минута, като бе изведен зад защитата и стреля остро между краката на вратаря Алисон. Малко след това съдията Джон Брукс изгони от терена Ван Дайк, който не можеше да повярва на решението, но то бе потвърдено след преглед на ситуацията със системата за видео асистенция на съдиите.

Десет минути по-късно Мигел Алмирон от Нюкасъл пропусна чудесна възможност да удвои преднината на домакините. Алмирон направи още един сериозен пропуск в началото на втората част.

В 76-ата минута шут на Джоелитон от "свраките" се отби в левия стълб на вратата.

Последните минута бяха за уругвайстия нападател на Ливърпул Дарвин Нунес. Той изравни в 81-вата минута с удар в левия ъгъл след комбинация с Диого Жота. В добавеното време Нунес получи чудесна топка то Мохамед Салах и отблизо вкара победния гол за тима на Юрген Клоп.

С успеха "червените" се изкачиха на четвърто място в класирането, а участникът в Шампионската лига Нюкасъл е едва на 13-а позиция в момента.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
В зрелищен мач Барселона надигра Виляреал с 4:3
В зрелищен мач Барселона надигра Виляреал с 4:3
Спартак (Вн), Черно море, Приказките и Лато (Свищов) са големите победители в турнира "Златна Добруджа", организиран от БФС
Спартак (Вн), Черно море, Приказките и Лато (Свищов) са големите победители в турнира "Златна Добруджа", организиран от БФС