НОВИНИ

Ливърпул се класира с лекота за 1/8-финалите на ФА Къп

ливърпул класира лекота финалите къп
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
15:59, 06.02.2022
Чете се за: 01:52 мин.
Спорт
Слушай новината

Отборът на Ливърпул е поредният осминафиналист в тазгодишното издание на ФА Къп, след като в двубой от 1/16-финалите на надпреварата, "мърсисайдци" победиха с 3:1 втородивизионния Кардиф.

След нулево равенство през първото полувреме, резултатът на "Анфийлд" бе открит от Диого Жота в 53-ата минута. Нападателят на Ливърпул засече с глава центриране от фал на Трент Александър-Арнолд и прати неспасяемо топката в долния десен ъгъл на вратата, пазена от Дилън Филипс за 1:0.

Малко след час игра домакините удвоиха преднината си в срещата. Появилият се от резервната скамейка Луис Диас отне топката от бранител на гостите в наказателното поле на Кардиф и върна топката около точката за изпълнение на дузпа, където Такуми Минамино с мощен изстрел прати кълбото в мрежата зад Филипс за 2:0.

Четвърт час преди последния съдийски сигнал преднината на "червените" стана класическа. Андрю Робъртсън центрира в пеналтерията на уелсците, където бе Харви Елиът. 18-годишният талант на Ливърпул овладя топката по прекрасен начин и с воле от въздуха прати неспасяемо топката за трети път във вратата на Кардиф.

Крайният резултат оформи 19-годишният нападател на гостите Рубин Колуил в 80-ата минута.

За място във финалната осмица на ФА Къп съставът на Юрген Клоп ще се изправи срещу 17-ия в класирането на Висшата лига - Норич.

Жребият за 1/8-финалите на ФА Къп вижте ТУК.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Русия смекчава ковид мерките, онлайн обучение при 20% болни деца от клас
Русия смекчава ковид мерките, онлайн обучение при 20% болни деца от клас
Фаворитите се разминаха в жребия за осминафиналите на ФА Къп
Фаворитите се разминаха в жребия за осминафиналите на ФА Къп