НОВИНИ

Ливърпул се спаси от загуба от новака Лутън с гол на Луис Диас в добавеното време

В друг мач от Висшата лига Нотингам спечели с 2:0 домакинството си на Астън Вила.

ливърпул спаси загуба новака лутън гол луис диас добавеното време
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
20:56, 05.11.2023
Чете се за: 03:00 мин.
Спорт
Слушай новината

С гол на нападателя Луис Диас в петата минута на добавеното време Ливърпул се добра до равенство 1:1 при гостуването си на новака във Висшата лига Лутън.

Мърсисайдци създадоха много повече положения от съперника си, но "шапкарите" бяха много по-близо до това да вземат трите точки на собствения си стадион "Кенилуърт Роуд". Те поведоха в 80-ата минута чрез Таит Чонг, но попадението на юношата на Манчестър Юнайтед в крайна сметка не се оказа достатъчно за победата.

Още в петата минута Дарвин Нунес пропусна първия добър шанс за гол за гостите от Ливърпул. В 13-ата минута уругваецът уцели и гредата на вратата на Томаш Камински, а след него и Диого Жота не успя да преодолее вратаря на домакините.

В 70-ата минута Нунес направи непростим пропуск. Мохамед Салах свали едно центриране и предостави топката на напълно непокрития уругваец, който обаче от около три метра стреля високо над вратата.

Пропуските на бившия играч на Бенфика за малко да се окажат фатални за гостите, тъй като в 80-ата минута Лутън организира контратака четирима на двама, при която халфът Чонг остана сам срещу Алисон Бекер и го преодоля за 1:0.

До края домакините се прибраха дълбоко в своята половина, но не успяха да запазят преднината си. В 95-ата минута Харви Елиът центрира към далечната греда, където Луис Диас надскочи персоналния си пазач и с глава отбеляза за крайното 1:1.

След равенството Ливърпул събра 24 точки и след 11 кръга заема трето място, на три зад шампиона Манчестър Сити. Лутън е на 17-о място с 6 точки.

В друг мач от Висшата лига Нотингам спечели с 2:0 домакинството си на Астън Вила. Головете за домакините реализираха Ола Айна и Орел Мангала.

С този успех тимът на Нотингам сложи край на серия от шест мача без победа във Висшата лига. Форест нанесе първо поражение на Астън Вила от 27 септември насам, когато бирмингамци отстъпиха на Евертън в Купата на Лигата.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Полярно сияние се вижда от България (СНИМКИ)
Полярно сияние се вижда от България (СНИМКИ)
Отборът на Румъния спечели титлата на световното първенство по минифутбол
Отборът на Румъния спечели титлата на световното първенство по минифутбол