НОВИНИ

Ливърпул спечели голямото дерби с Арсенал в третия кръг на ФА Къп

Борил Гочев
от Борил Гочев
20:27, 07.01.2024
Чете се за: 02:42 мин.
Спорт
ливърпул спечели голямото дерби арсенал третия кръг къп
Слушай новината

Отборът на Ливърпул надигра с 2:0 като гост Арсенал в голямото дерби от третия кръг на турнира за ФА Къп и така стана поредният тим, който си гарантира място в следващата фаза.

На стадион "Емиратс" в Лондон двубоят далеч не започна лесно за "мърсисайдци", тъй като в откриващите минути предимството твърдо бе на страната на домакините, които при най-доброто си положение удариха греда чрез Мартин Йодегор.

С течение на срещата обаче момчетата на Юрген Клоп също започнаха да намират своя ритъм и в края на първата част на свой ред изстрел на Трент Алекзандър-Арнолд разтресе сглобката на вратата, пазена от Аарън Рамсдейл.

През второто полувреме контролът вече изцяло премина у футболистите на Ливърпул, които удариха още една греда след удар с глава на Диого Жота.

В крайна сметка головата най-после бе прекъсната десетина минути преди края на редовното време, когато Алекзандър-Арнолд центрира от пряк свободен удар, а в опита си да изчисти Якуб Кивиор от състава на лондончани си отбеляза автогол, давайки аванс на гостите.

Дълбоко в добавеното време на срещата пък Луис Диас завърши подобаващо контраатака за "мърсисайдци", разписвайки се за крайното 2:0, с което окончателно сложи край на надеждите на Арсенал за още един триумф във ФА Къп, където всъщност "топчиите" са рекордьори по спечелени трофеи с 14.

След изиграването на голямото дерби в Северен Лондон пък остана да се изиграе само още един двубой от редовния трети кръг в настоящото издание най-стария футболен турнир, в който един срещу друг ще се изправят победителят от сезон 2012/13 Уигън и 12-кратният първенец в надпреварата Манчестър Юнайтед. Мачът помежду им е в Уигън и ще се проведе в понеделник вечер.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Фенове, играчи и треньори в Бразилия си взеха последно сбогом с легендата Марио Загало
Фенове, играчи и треньори в Бразилия си взеха последно сбогом с легендата Марио Загало
Три пъти повече пациенти са посетили единствения дежурен кабинет в Благоевград по празниците
Три пъти повече пациенти са посетили единствения дежурен кабинет в Благоевград по празниците