НОВИНИ

Ливърпул срази Лийдс, но победата бе помрачена от травма на Елиът

bnt avatar logo
от Димитър Русев
22:00, 12.09.2021
Чете се за: 02:07 мин.
Спорт
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

Ливърпул победи Лийдс с 3:0, но резултатът бе помрачен от сериозна травма на крака, която Харви Елиът получи при нарушение от страна на Паскал Струйк. На нарушителя съответно бе отсъден червен картон.

След гол №100 на Мохамед Салах във Висшата лига и попадението на Фабиньо играта взе лош обрат, когато Елиът бе контузен в 59-та минута. Последва преглед на VAR и Струйк бе изгонен от терена. Играта беше спряна за няколко минути в началото на второто полувреме, тъй като се наложи Елиът да получи лечение от медицинския персонал на Ливърпул.

Коментаторът на Sky Sports Гари Невил коментира случилото се: "Най-важното е момчето да е добре, но не съм сигурен, че това беше за червен картон. Червеният картон е в резултат от нараняване, а не от подкатегория като сблъскване."

Садио Мане, след като изпусна много голови моменти, успя да вкара в добавеното време, за да затвърди напълно победата с 3:0.

Още преди червения картон Ливърпул доминираше във всички части на терена, а Александър-Арнолд участва активно и в двата първи гола. Хората на Юрген Клоп можеха да реализират още много попадения при многото възможности пред противниковата врата, сред повече от които участваше Мане. Той даде резултат едва в края на самия двубой, за да затвърди успеха.

Така Ливърпул се изкачи на трето място по точки с Манчестър Юнайтед и Челси, докато Лийдс остават без победа този сезон.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ФБР разсекрети документ, свързан с разследването на атентатите от 11 септември
ФБР разсекрети документ, свързан с разследването на атентатите от 11 септември
Волейболистите ни напуснаха Европейското първенство
Волейболистите ни напуснаха Европейското първенство