НОВИНИ

Ливърпул вкара шест гола като гост на Лийдс

ливърпул вкара шест гола гост лийдс
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
23:55, 17.04.2023
Чете се за: 03:07 мин.
Спорт
Слушай новината

Отборът на Ливърпул постигна разгромна победа с 6:1 при визитата си на Лийдс Юнайтед в двубой от 31-ия кръг на английската Висша лига.

„Мърсисайдци“ откриха резултата на стадион „Елън Роуд“ в 35-ата минута, когато Мохамед Салах изведе Трент Александър-Арнолд отдясно в наказателното поле на домакините, английският национал пусна успоредно прострелно центриране по земя към далечната греда, където Коди Гакпо с едно докосване се разписа.

Ливърпул удвои преднината си четири минути по-късно. Диого Жота получи топката в центъра на терена, напредна в половината на Лийдс и пусна извеждащо подаване към Мохамед Салах отляво в пеналтерията на „белите“. Египтянинът с удар от движение се разписа в близкия горен десен ъгъл на вратаря Илан Мелие.

Съставът на Хави Гарсия намали изоставането си две минути след началото на втората част. Салах върна топката назад към Ибрахима Конате, който бе притиснат от Луис Синистера и загуби топката. Халфът на Лийдс напредна и с прехвърлящ изстрел се разписа във вратата на гостите.

Отговорът на тима на Юрген Клоп не закъсня. Четири минути, след като инкасира попадение, Ливърпул си върна преднината от два гола. След изпълнение на тъч в половината на „белите“ Къртис Джоунс овладя топката и напредна по посока вратата на домакините, но с фалцово извеждащо подаване налавя намери Жота, който изпревари вратаря Мелие на границата на наказателното поле и с фалцов изстрел се разписа в левия ъгъл на вратата.

След точно час игра ВАР отмени гол на „червените“ заради засада на Върджил ван Дайк, който асистира на Мохамед Салах след заучено изпълнение на свободен удар.

Три минути по-късно Андрю Робъртсън центрира от левия фланг в пеналтерията на домакините, Гакпо овладя и продължи към Салах, който с техничен изстрел се разписа в далечния десен ъгъл на вратата.

Крайният резултат оформиха Диого Жота и Дарвин Нунес с голове в 73-ата и в 90-ата минута.

В класирането Ливърпул се утвърди на осмото място с актив от 47 точки, докато Лийдс е 16-и с 29 пункта.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Облачно време с повсеместни валежи от дъжд
Облачно време с повсеместни валежи от дъжд
Външните министри на страните от Г-7 обсъдиха Тайван, Северна Корея и Украйна
Външните министри на страните от Г-7 обсъдиха Тайван, Северна Корея и Украйна