НОВИНИ

Лийдс и Нюкасъл не се победиха в мач с четири гола и три дузпи

лийдс нюкасъл победиха мач четири гола три дузпи
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ
16:34, 13.05.2023
Чете се за: 03:35 мин.
Спорт
Слушай новината

Отборите на Лийдс и Нюкасъл завършиха наравно 2:2 в първия мач от 36-ия кръг на Висшата лига на Англия. Мачът премина през куп обрати, а в него бяха отсъдени и общо три дузпи, но само две от тях бяха превърнати в голове.

Мачът на "Елънд Роуд" започна по отличен начин за домакините, които успяха да открият резултата след само седем минути игра. Центриране от левия фланг бе засечено с глава от Родриго, ударът му бе париран от вратаря на "свраките" Ник Поуп, но при добавката Люк Ейлинг нямаше как да сбърка от около два метра на празна врата.

Лийдс пропусна отличен шанс да удвои в 26-мата минута от дузпа. Наказателният удар бе отсъден за нарушение на Жоелинтон срещу Жуниор Фирпо. Зад топката застана Патрик Бамфорд, но неговият удар бе спасен от вратаря Поуп.

В ответната атака Нюкасъл също получи дузпа. Александър Исак влезе в наказателното поле и бе изритан през краката от Максимилиан Вьобер. От 11-те метра Калъм Уилсън не сбърка, за да направи резултата 1:1.

В 66-ата минута гостите получиха право да изпълнят още една дузпа, която бе общо третата в мача. При центриране от левия фланг Жуниор Фирпо удари с ръка топката в собственото си наказателно поле и съдията Саймън Хупър, след консултация с видеоасистент арбитъра, отсъди поредния наказателен удар. С шут право в центъра на вратата Уилсън изведе Нюкасъл напред в резултата с 2:1.

Въпреки допуснатия обрат Лийдс не се предаде и "белите" на свой ред успяха да изравнят. Това стана в 79-ата минута, когато след продължително разбъркване в наказателното поле Расмус Кристенсен отправи удар, който рикошира в главата на Кийрън Трипиър и попадна в мрежата на Поуп за 2:2.

Секунди по-късно Лийдс можеше да стигне и до победен гол, но Бамфорд не успя да засече точно центриране от фаул, макар че беше на отлична позиция пред вратата на съперника.

В добавеното време домакините останаха с човек по-малко след червен картон на Жуниор Фирпо.

С равенството Нюкасъл събра 66 точки от 35 мача и заема трето място. "Свраките" водят с три точки пред четвъртия Манчестър Юнайтед, който обаче е с мач по-малко, както и с четири пред петия Ливърпул.

Лийдс остава в зоната на изпадащите с 31 точки, но само на една зад 17-ия Евертън, който в неделя приема водача в класирането Манчестър Сити.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Сделката между Везенков и Сакраменто Кингс изглежда неизбежна
Сделката между Везенков и Сакраменто Кингс изглежда неизбежна
Смъртни заплахи са били получени срещу хърватския премиер и министрите му
Смъртни заплахи са били получени срещу хърватския премиер и министрите му