НОВИНИ

Локо Пд мина през десет от Етър за осма поредна победа в Първа лига и се върна на върха в класирането

Борил Гочев
от Борил Гочев
20:25, 17.09.2023
Чете се за: 02:30 мин.
Спорт
локо мина десет етър осма поредна победа първа лига върна върха класирането
Снимка: startphoto.bg
Слушай новината

Отборът на Локомотив Пловдив се завърна на върха в подреждането на Първа лига след минимален успех с 1:0 при гостуването си на Етър Велико Търново в среща от 9-ия кръг на шампионата.

На стадион "Ивайло" в старата българска столица двубоят между двата тима започна равностойно с интересни атаки и към двете врати, но в 27-ата минута "черно-белите" получиха сериозно предимство, тъй като останаха с човек повече след изгонването на Мариян Иванов.

Футболистът на "болярите" извърши нарушение като последен в отбраната срещу Георги Минчев и въпреки че в първия момент съдията Ивайло Ненков му показа само жълт картон, след преглед на ситуацията с ВАР арбитърът промени решението си и прати Иванов преждевременно към съблекалните.

Използвайки численото си предимство, Локомотив Пловдив откри резултата дълбоко в добавеното време на първата част чрез Евандро, който се разписа с хубав удар от границата на наказателното поле, за да донесе трите точки на своя тим.

След почивката "смърфовете" можеха да стигнат и до по-убедителен успех, но попадение на Бабакар Дион бе отменено заради засада, а в 74-ата минута топката се отби от страничната греда на домакинската врата след изстрел на Джовани, който рикошира в крака на съперников бранител.

Въпреки това Локомотив Пловдив завоюва своята осма поредна победа в Първа лига и така се върна на първото място в класирането с актив от 25 точки, изпреварвайки с два пункта състава на Черно море.

Етър Велико Търново пък остава само с един успех дотук през кампанията и с актив от 4 точки заема предпоследната 15-а позиция в подреждането.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
4-годишно дете е починало при инцидент в Петрич
4-годишно дете е починало при инцидент в Петрич
СПЕЦИАЛНО: Проверка на БНТ за опасни сгради и незаконни постройки, от които се изливат отпадни води в язовир "Искър"
СПЕЦИАЛНО: Проверка на БНТ за опасни сгради и незаконни постройки, от които се изливат отпадни води в язовир "Искър"