НОВИНИ

Локомотив Пд и ЦСКА-София играят отложен мач от седмия кръг на Първа лига

Двубоят на "Лаута" е днес от 17.00 ч.

Вяра Илиева
от Вяра Илиева
11:33, 01.11.2022
Чете се за: 02:17 мин.
Спорт
ЦСКА София гостува на Ботев Пд
Снимка: ПФК ЦСКА - Георги Палейков
Слушай новината

Локомотив (Пловдив) и ЦСКА - София се изправят един срещу друг в отложен мач от седмия кръг на Първа лига. Двубоят на "Лаута" е днес от 17.15 ч. и ще бъде ръководен от Валентин Железов.

"Червените" влизат в срещата като лидери в класирането и се надяват да запазят първото място и след днешния сблъсък. ЦСКА е в серия от три поредни загуби от този съперник в Пловдив.

Гостите се намират в отлична форма, като спечелиха последните си 4 шампионатни мача, три от които далеч от столицата, и успяха да отбележат 12 гола.

"Смърфовете" също нямат загуба в 4 последователни срещи в елита, но в две от тях завършиха наравно, съответно срещу Левски (1:1) и Пирин (0:0).

Локомотив се представя много добре у дома, като спечели 6 от 7-те си домакинства през настоящата кампания, отстъпвайки единствено на ЦСКА 1948.

Саша Илич няма да може да разчита на контузените Асен Дончев и Дауда Бамба, но в състава се завръща Брадли де Нойер, който пропусна гостуването на Арда заради температура. Наставникът връща Назон сред титулярите за гостуването на Локо (Пловдив). Очаква се Дюкенс Назон да поведе "червената" атака, а не е изключено компания в предни позиции да му прави включилият се много силно срещу кърджалийци Лазар Туфегджич.

Извън сметките на Александър Томаш остава Мартин Паскалев, тъй като е с контузия в глезена и ще отсъства от терените близо месец. Под въпрос за срещата е Петър Витанов, който пък пропусна последните два мача на "черно-белите".

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Съдът реши: Арестът на Севделина Арнаудова е незаконен
Съдът реши: Арестът на Севделина Арнаудова е незаконен
Туитър в ерата на Илън Мъск: Критики срещу въвеждането на такси
Туитър в ерата на Илън Мъск: Критики срещу въвеждането на такси