НОВИНИ

Локомотив Пд излиза срещу Пирин в опит да запази водачеството си в Първа лига

В другия мач от петия кръг днес, Арда приема Локомотив София

локомотив излиза пирин опит запази водачеството първа лига
bnt avatar logo
от БНТ
10:15, 11.08.2023
Чете се за: 04:10 мин.
Спорт
Слушай новината

Пирин и Локомотив Пловдив излизат един срещу друг в мач от петия кръг на Първа футболна лига. Срещата на стадион “Христо Ботев" в Благоевград започва в 21.15 часа. Реферът Петър Кузев ще ръководи двубоя.

Благоевградчани спечелиха само една точка в първите четири кръга, и то у дома срещу Ботев Пловдив. "Орлетата" претърпяха загуби от Берое, ЦСКА 1948 и Локомотив София. Освен това отборът е с най-слабата атака в елита с едва един отбелязан гол. След завръщането на Станислав Костов, Пирин привлече още двама нападатели - Аймен Суда и Бисмарк Чарлз, който беше преотстъпен от ЦСКА.

22-годишният африканец доскоро се възстановяваше от травма и ще остане при “орлетата" до края на 2023-та година, а ако всички са доволни от съвместната им работа, контрактът може да бъде удължен и до края на сезона.

ЦСКА – София вече изпрати двама играчи по посока Благоевград. Става дума за Симеон Александров и Александър Бучков.

Локомотив Пловдив е на другия полюс - отборът е лидер във временното класиране с равен брой точки с Черно море. Отборът на Александър Томаш стартира отлично шампионата и след равенство с градския съперник Ботев в първия кръг записаха три поредни победи успеха - над Локо (София), Ботев (Враца) и Левски. Това определя и лидерска позиция на “смърфовете” с десет точки - колкото има и Черно море.

Срещата в Благоевград пропуска Бабакар Дион заради контузия, а левият бек Ангел Лясков се завръща след наказание.

През миналия сезон двата тима се срещнаха два пъти като веднъж Локо Пд спечели с 2:1, а един път двубоят завърши без голове 0:0.

В другия мач от петия кръг днес, Арда ще преследва втора победа от началото на сезона, като досега успя да надвие единствено Ботев (Пловдив) - като гост на "Колежа" с 2:0. Пред наставника на домакините Александър Тунчев няма сериозни кадрови проблеми, като той ще може да разчита на основното ядро футболисти в срещата с Локомотив София, която започва в 19:00 ч.

Локомотив (София) се намира по-напред в класирането от Арда. "Железничарите" имат две точки повече и заемат седмата позиция, докато тимът от Кърджали е десети. Само преди два дни клубът от столичния квартал "Надежда" привлече опитния полузащитник Симеон Мечев, който се превърна в деветото лятно попълнение в тима на Стойчо Стоев.
Въпреки, че се намира на седма позиция в подреждането и има две победи на сметката си от четири мача, ситуацията в софийския клуб отново е нажежена, след напрежението на трибуните на стадион "Локомотив" в предишния кръг. След победата над Пирин (Благоевград) феновете на “червено-черните” излязоха с призив към клубното ръководство относно фирмата, която охранява домакинските мачове на Локомотив.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Бившият президент на ЮАР Зума влезе в затвора и веднага беше освободен
Бившият президент на ЮАР Зума влезе в затвора и веднага беше освободен
Волейболните ни национали до 19 години излизат днес в последни срещи от световните първенства
Волейболните ни национали до 19 години излизат днес в последни срещи от световните първенства