НОВИНИ

Локомотив Пд се върна на правилния път в първенството след успех над Спартак Варна

Борил Гочев
от Борил Гочев
21:56, 28.04.2023
Чете се за: 02:35 мин.
Спорт
локомотив върна правилния път първенството успех спартак варна
Слушай новината

Отборът на Локомотив Пловдив се завърна на победния път в Първа лига, след като надигра с 3:1 у дома състава на Спартак Варна в среща от 28-ия кръг.

Двубоят на стадиона в парка "Лаута" започна отлично за домакините, които получиха право да изпълнят дузпа още в 7-ата минута, след като системата ВАР подсказа на главния съдия Ивайло Ненков, че Роберто Хименес от тима на Спартак е играл с ръка в наказателното поле.

Зад топката застана Джовани и бразилецът не сбърка от бялата точка, давайки аванс на Локомотив.

В края на първото полувреме обаче гостите от Варна стигнаха до изравнителен гол чрез Луан Да Силва, който порази с глава вратата на бившия си тим след центриране на Виктор Митев.

След почивката "соколите" можеха да стигнат и до пълния обрат, но в 59-а минута Денис Баланюк направи фрапиращ пропуск, след като не можа де уцели вратата от непосредствена близост.

Тази пропусната възможност беше наказана в 68-а минута, когато Мартин Паскалев получи подаване от Матеус Да Силва и с глава възстанови аванса на "смърфовете".

Пет минути по-късно Спартак Варна трябваше да понесе нов тежък удар след изгонването на своя капитан Пламен Димов, който получи директен червен картон, тъй като извърши нарушение като последен в отбраната на варненци.

Крайният резултат 3:1 пък бе оформен в добавеното време на мача, когато Димитър Илиев беше точен за домакините, слагайки край на головата си суша, която продължи повече от половин година.

В класирането тази победа върна Локомотив Пловдив на 6-а позиция с 46 точки, докато Спартак Варна остава на последното 16-о място с 16 пункта.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
АТР се отказва напълно от съдиите по линиите през 2025-а година
АТР се отказва напълно от съдиите по линиите през 2025-а година
Томислав Дончев за избора на правителство: Проблемът е в подхода, не в имената
Томислав Дончев за избора на правителство: Проблемът е в подхода, не в имената