НОВИНИ

Локомотив Пловдив е първият 1/4-финалист за Купата на България

локомотив пловдив първият финалист купата българия
Снимка: ПФК Локомотив (Пловдив)
bnt avatar logo
от БНТ
16:59, 26.10.2021
Чете се за: 01:52 мин.
Спорт
Слушай новината

Локомотив Пловдив победи Локомотив София с 2:0 в първия 1/8-финален мач от Купата на България. Димитър Илиев изведе тима си напред в резултата с попадение, секунди след началото на второто полувреме. Кристиан Гомис се разписа секунди преди края на срещата.

През първата част най-чистото положение бе за "смърфовете". В 40-ата минута Александър Любенов спаси удар на Лукас Салианс.

Второто полувреме започна по възможно най-добрия начин за гостите, които откриха резултата след само 37 секунди игра. В първата атака за втората част Димитър Илиев отправи прецизен изстрел извън наказателното поле, който се отби от лявата греда и попадна във вратата, пазена от Александър Любенов.

В добавеното време на сблъсъка Кристиан Гомис удвои преднината за тима си и подпечата успеха в "железничарското" дерби. В търсене на изравнително попадение целият отбор на столичаните се намираше в противниковата половина. След избит корнер французинът премина цялата дължина на терена, преодоля Мики Орачев и се разписа на празна врата за крайното 2:0. Това е трето попадение на 23-годишния футболист за клуба.

Идния уикенд Локомотив Пловдив отново ще пътува до столицата. Възпитаниците на Александър Тунчев гостуват на ЦСКА в мач от родния елит. Локомотив София посреща Ботев Пловдив.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
15 болници ще ремонтират ковид отделенията си
15 болници ще ремонтират ковид отделенията си
Националният тим за девойки до 19 г. се класира за втората фаза на Евро 2022
Националният тим за девойки до 19 г. се класира за втората фаза на Евро 2022