НОВИНИ

Локомотив (Пловдив) победи Септември в София в мач с пет гола

В следващия кръг на 31 август Локомотив Пловдив приема Локомотив София, докато Септември ще гостува на Крумовград на 1 септември.

Септември София - Локомотив Пловдив
Снимка: Startphoto.bg
bnt avatar logo
от БНТ
20:59, 26.08.2024
Чете се за: 03:15 мин.
Спорт
Слушай новината

Отборът на Локомотив Пловдив победи Септември с 3:2 като гост в двубой от шестия кръг на Първа лига. Пловдивчани постигнаха трети успех от шестте си срещи до момента и събраха 10 точки в актива си, докато Септември остава без победа от началото на сезона след пет изиграни двубоя.

Четири от петте гола паднаха през второто полувреме, като първоначално Септември поведе чрез Виктор Очаи в края на първата част. Мартин Хайдаров изравни за гостите, Мартин Паскалев вкара за 2:1 за Локомотив, Кубрат Йонашчъ отбеляза за Септември за 2:2, връщайки равенството, а победният гол бе дело на Димитър Илиев в 82-ата минута.

Футболистите на Септември организираха първата по-опасна атаката в срещата, след като 19-ата минута Бертранд Фурие бе изведен в предни позиции и стреля от границата на наказателното поле, но топката се отби от гредата. Пет минути по-късно Митко Митков подаде към Фурие, който отново не успя да преодолее вратаря на гостите Кристиан Томов.

Септември поведе в 39-ата минута, когато Кристиан Томов първоначално изби топката, пратена от Митко Митков в наказателното поле, но тя попадна във Виктор Очаи, който реализира за 1:0, насочвайки я в горния ляв ъгъл на вратата на Локомотив Пловдив.

Пловдивчани бяха по-активни в следващите минути и в 67-ата влезлият като резерва Мартин Хайдаров засече центриране на Ангел Лясков и с глава отбеляза изравнително попадение за 1:1.

В 71-ата Мартин Петков стреля директно от свободен удар, топката се отби от напречната греда, а Мартин Паскалев бе най-съобразителен и реализира с глава, давайки преднина от 2:1 за гостите.

Септември успя да изравни само пет минути по-късно, когато след центриране на Митко Митков отляво по атаката на домакините, топката стигна до Кубрат Йонашчъ, който с хубав удар бе точен за 2:2 в 76-ата минута.

Локомотив Пловдив пак поведе с попадение на Димитър Илиев в 82-ата минута. След добър рейд на Ангел Лясков, Мартин Паскалев отклони към Илиев, който изпревари Димитър Шейтанов и от близко разстояние се разписа за 3:2 за гостите.

Пловдивчани можеха да направят успеха си по-изразителен три минути по-късно, когато Йоан Н'зи стреля, но вратарят на Септември Шейтанов реагира навреме и отрази удара му.

В следващия кръг на 31 август Локомотив Пловдив приема Локомотив София, докато Септември ще гостува на Крумовград на 1 септември.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пещерата на Али Баба: Странните иззети предмети на Летището и историята на забравено там бебе
Пещерата на Али Баба: Странните иззети предмети на Летището и историята на забравено там бебе
Макрон продължава с консултациите: Кой ще бъде премиер на Франция
Макрон продължава с консултациите: Кой ще бъде премиер на Франция