НОВИНИ

Локомотив Пловдив продължава напред за Купата на България след успех над десет от Добруджа

"Смърфовете" стигнаха до успеха след 4:3 и 120 минути игра на стадион "Дружба"

Локомотив Пловдив
Снимка: Startphoto.bg
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
16:22, 14.10.2023
Чете се за: 03:20 мин.
Спорт
Слушай новината

Лидерът в Първа лига Локомотив Пловдив се наложи с 4:3 над Добруджа след продължения на стадион "Дружба" в Добрич и се класира за осминафиналите на турнира за Купата на България. Добруджа игра от 18-ата минута с човек по-малко, като все пак се добра до продължения и отбеляза цели три гола.

"Черно-белите" изостанаха в резултата още в началото на мача, като опитният защитник Димитър Пиргов вкара с глава след изпълнение на корнер. Нещата обаче се промениха още преди да се изиграят 20 минути, след като Светослав Николов от Добруджа бе изгонен от терена с директен червен картон за удар с лакът срещу Кристиян Пешов. Това накара тимът от Добрич да се брани дълбоко в своето поле.

В 40-ата минута Локомотив изравни резултата, след като Бабакар Дион центрира остро в левия крак отдясно, с топката се разминаха няколко футболисти, но тя влетя в далечния ъгъл на вратата на Христо Ковачев.

Второто полувреме започна отлично за тима от Пловдив, като още в 47-ата минута Джовани започна атака, преминала през отиграване с едно докосване на Бабакар Дион, а Георги Каракашев с глава изпревари вратаря Ковачев и вкара за 2:1.

Въпреки че бяха с 10 души на терена, домакините не се отказаха да търсят изравняване, като най-добрата двойна възможност пропуснаха Емануил Манов и Андриан Димитров, като и двата удара бяха спасени от вратаря на пловдивчани Динко Хоркаш.

Пети минути преди края на редовното време Георги Минчев пропусна да вкара трети гол за Локомотив от чудесно положение. В последната минута на мача защитата на гостите сбърка, Андриан Димитров стреля с левия крак от границата на наказателното поле и след рикошет топката влетя в десния ъгъл на вратата на Хоркаш.

В 98-ата минута Джовани центрира, а Бабакар Дион засече отблизо за 3:2 в момент, в който тимът от Добрич бе с девет човека на терена. В 106-ата минута на мача Димитър Пиргов от Добруджа бе близо до нов гол, но ударът му с глава срещна напречната греда.

В 111-ата минута Георги Минчев направи 4:2 от дузпа, отсъдена за нарушение на Здравко Серафимов срещу Джовани. В последната минута на продължението Шериф Осман оформи крайното 4:3.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Съдът реши: Пернишкият прокурор Бисер Михайлов излиза от ареста
Съдът реши: Пернишкият прокурор Бисер Михайлов излиза от ареста
Рилски спортист постигна втора убедителна победа в женското баскетболно първенство
Рилски спортист постигна втора убедителна победа в женското баскетболно първенство