НОВИНИ

Локомотив Пловдив срази ЦСКА с гол в края и го отдалечи от първото място

Борил Гочев
от Борил Гочев
19:00, 03.04.2024
Чете се за: 02:52 мин.
Спорт
локомотив пловдви срази цска гол края отдалечи първото
Слушай новината

Отборът на Локомотив Пловдив победи с 2:1 като гост ЦСКА в един от най-интригуващите дуел от междинния 27-и кръг в Първа лига.

На Националния стадион "Васил Левски" пловдивчани стартираха срещата на високи обороти и още в 5-ата минута поведоха чрез Мартин Петков. Впоследствие обаче попадението на юношата на Левски бе отменено, тъй като съдийската бригада прецени, че при изстрела на Петков Мичи Нтело, който беше в положение на засада, е в влияел на играта и така резултатът остана 0:0.

До почивката "черно-белите" продължиха да бъдат по-активният от двата тима, като на два пъти стражът на домакините Густаво Бусато трябваше да се намесва, избивайки в корнер.

В същото време "червените" стигнаха единствено до един далечен удар на Тибо Вион, при който вратарят на "смърфовете" Кристиан Томов не действа уверено, но все пак предотврати гола.

На почивката старши треньорът на ЦСКА Нестор Ел Маестро направи цели три смени, което се отрази на поведението на неговия отбор в началото на второто полувреме, но точно след един час игра Локомотив Пловдив откри резултата чрез Мичи Нтело, който се възползва от асистенция на Бабакар Дион и с изстрел по тревата даде аванс на своя тим.

"Армейците" отговориха в 73-ата минута, когато Тобиас Хайнц достави прецизно центриране за Данило Асприля и колумбиецът с глава беше точен за 1:1, отбелязвайки петото си попадение през кампанията.

В оставащото време до края на мача и двата състава потърсиха крайния успех, но Густаво Бусато и Кристиан Томов съумяваха да запазят равенството до 93-ата минута. Тогава Нтело беше изведен зад отбраната на ЦСКА, той напредна с топката и комбинира с Кристиян Пешов, който с удар от движение прати топката за втори път във вратата на столичани, носейки победата на своя тим.

По този начин момчетата на Александър Томаш събраха 51 точки, с които остават на 4-ото място в класирането, докато "червените" заемат втората позиция с актив от 57 пункта, като изостават на три от лидера Лудогорец, който има и цели два двубоя по-малко.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Задържани са шефката на Агенция "Митници" и заместникът ѝ
Задържани са шефката на Агенция "Митници" и заместникът ѝ
Адам Пийти покри норматив "А" за Олимпийските игри в Париж 2024 с най-добър резултат за годината на 100 м бруст
Адам Пийти покри норматив "А" за Олимпийските игри в Париж 2024 с най-добър резултат за годината на 100 м бруст