НОВИНИ

Локомотив Сф отстъпи на Марек Дупница в първата си контрола

Борил Гочев
от Борил Гочев
13:19, 24.06.2023
Чете се за: 02:52 мин.
Спорт
локомотив отстъпи марек дупница първата контрола
Слушай новината

Отборът на Локомотив София започна със загуба в контролите си от предсезонната подготовка, след като отстъпи с 1:2 на втородивизионния Марек Дупница.

Проверката се изигра в дома на "железничарите" на стадиона в квартал "Надежда" и бе неофициален дебют за новия старши треньор на тима Стойчо Стоев.

Двубоят започна отлично за домакините, които откриха резултата след само няколко секунди игра чрез Димитър Митков, който беше точен от дузпа.

Гостите от Дупница обаче осъществиха пълен обрат още до 16-ата минута, като Николай Ганчев изравни резултата в 6-ата минута, а десет по-късно и Даниел Гогов се разписа за крайното 2:1 в полза на Марек.

След срещата Стойчо Стоев сподели, че Локомотив София е все още далеч от това, което той иска да вижда, но го отдаде и на по-различните изисквания, с които трябва да се справят футболистите от новия треньорски щаб.

"Все още сме далеч от това, което ми се иска. Вижда се, че допускаме страшно много грешки. Може би е нормално, тъй като изискванията са малко по-различни от предишната година. Ще бъде малко по-труден този преход най-вече в мисленето, за да могат да пречупят навиците, които са създали в миналото", заяви легендата на "червено-черните".

Междувременно наставникът на Марек Танчо Калпаков каза, че е доволен от състоянието на своите играчи, въпреки че призна, че те все пак се намират в по-напреднала фаза от своята подготовка за сметка на днешния съперник.

"Ние започнахме подготовка доста по-рано от Локомотив София. През първото полувреме играта беше равностойна. Резултатите в контролите не ни заблуждават. Знаем с какви играчи разполагаме. Към момента мисля, че футболистите са в много добро състояние. Трябва ни още малко игрови ритъм. Ако успеем да вземем двама-трима играчи, това ще бъде бонус за нас. Ще се опитаме да играем добър футбол", сподели Калпаков.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Зеленски: Всеки, който избере пътя на злото, унищожава себе си
Зеленски: Всеки, който избере пътя на злото, унищожава себе си
Горещо време днес, очакват се и валежи
Горещо време днес, очакват се и валежи