НОВИНИ

Локомотив Сф приема ЦСКА 1948 в първи полуфинален двубой за Купата на България

"Червено-черните" достигнаха до полуфиналите в надпреварата за първи път от 9 години, докато за гостите това е първо участие на тази фаза от турнира

Вяра Илиева
от Вяра Илиева
08:05, 26.04.2023
Чете се за: 03:40 мин.
Спорт
цска 1948 вкара шест гола локомотив софия доближи пет точки лудогорец
Снимка: Startphoto.bg
Слушай новината

Локомотив (София) и ЦСКА 1948 се изправят един срещу друг в първи полуфинален двубой за турнира за Купата на България. Мачът на стадиона в "Надежда" е от 18.30 часа и ще бъде ръководен от Радослав Гидженов.

"Железничарите" стигнаха до тази фаза, след като Мартин Райнов донесе победата над Славия (2:1) на 1/4-финалите с гол в добавеното време, а "червените" отстраниха Арда с попадение на Педриньо в 117-ата минута.

Домакините излизат за реванш, тъй като в началото на март загубиха от днешния си съперник с 0:6. Изразителният успех при последното гостуване в "Надежда" пък дава допълнителна увереност на футболистите на Тодор Янчев.

"Мачът за първенство е в историята и този няма нищо общо с предишните два сблъсъка. Очаквам два коренно различни мача. Това, че сме били с 6:0, не означава, че ще минем по мед и масло и в „Надежда“. Ивайло Чочев няма да може да бъде използван в предстоящия сблъсък. Също така още двама състезатели. Имаме нашите си проблеми, но това е част от футболния живот на треньорите и играчите. Локомотив (София) също иска да играе финал. Ще бъдат трудни два мача", коментира Тодор Янчев преди двубоя.

ЦСКА 1948 влиза в срещата в серия от пет поредни победи. Тодор Янчев има сериозни кадрови проблеми и няма да може да разчита на звездата в тима Ивайло Чочев, както и на контузените Райън Бидунга, Евгений Сердюк и Джонатан Перейра. Наказани за днешната среща са халфовете Парвиз Умарбаев и Реян Даскалов. Под въпрос до последно ще бъде Бирсент Карагарен.

Отборът на Станислав Генчев пък записа две загуби в последните си три шампионатни мача, но все още е в играта за седмото място. "Червено-черните" достигнаха до полуфиналите в надпреварата за първи път от 9 години, докато за гостите това е първо участие на тази фаза от турнира.

"Момчетата трябва да излязат освободени и да се забавляват. Едва ли още първият двубой ще реши сблъсъка. Аз обаче съм убеден, че ще се представим на ниво в първата среща и ще се поздравим с успех в сряда", коментира изпълнителният директор на Локо Сф Бойчо Величков.

Според него достигане до финал в турнира би било апотеоз и награда за всичко, което е направил Локомотив София през годините.

Домакините ще бъдат без Селсо Рапосо, който получи червен картон срещу Лудогорец в последния кръг от Първа Лига. Добрата новина за Станислав Генчев е, че Матеус Дуарте се завръща след наказание.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Трайчо Трайков: В столичния район "Средец" се трансформират общински сгради в детски градини
Трайчо Трайков: В столичния район "Средец" се трансформират общински сгради в детски градини
Отново ремонт на ремонта: Жълтите павета в центъра на София ще трябва пак да се пренареждат
Отново ремонт на ремонта: Жълтите павета в центъра на София ще трябва пак да се пренареждат