НОВИНИ

Локомотив Сф срази Пирин след гол от дузпа и страхотно изпълнение на Франса

Борил Гочев
от Борил Гочев
23:12, 05.08.2023
Чете се за: 02:12 мин.
Спорт
локомотив срази пирин гол дузпа страхотно изпълнение франса
Слушай новината

Отборът на Локомотив София се отърси по възможно най-добрия начин от тежката загуба срещу Левски миналата седмица и победи с 2:0 като домакин Пирин Благоевград в среща от 4-ия кръг на Първа лига.

В столичния квартал "Надежда" момчетата на Стойчо Стоев изиграха солиден двубой, в който надиграха "орлетата" и така записаха втората си победа от началото на сезона.

"Червено-черните" започнаха по-активно срещата, но въпреки това трябваше да чакат до добавеното време на първата част, за да открият резултата. Това се случи чрез Красимир Станоев, който беше точен от дузпа, отсъдена за нарушение на вратаря на гостите Максим Ковальов, който повали в собственото си наказателно поле Галин Минков.

След почивката ситуацията на терена не се промени коренно, въпреки че играчите на Пирин Благоевград можеха да изравнят резултата в 73-ата минута, когато Симеон Александров излезе на отлична позиция, но след като премина покрай вратаря на Локомотив София, пропусна да отбележи на опразнената врата.

Осем минути преди края на редовното време пък Карлос Франса подпечата трите точки за столичните "железничари" след страхотно изпълнение на пряк свободен удар от огромно разстояние, което остави безпомощен стража на "орлетата".

С успеха Локомотив София се изкачи на 7-ото място в класирането с актив от 6 пункта, докато Пирин остава на предпоследната 15-а позиция с едва 1 точка.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Анна Щербакова поднови тренировки след прекарана мононуклеоза
Анна Щербакова поднови тренировки след прекарана мононуклеоза
Пожар край самоковското село Рельово (ВИДЕО)
Пожар край самоковското село Рельово (ВИДЕО)