НОВИНИ

Локомотив Сф започна подготовка с двама нови футболисти

локомотив започна подготовка двама футболисти
bnt avatar logo
от БНТ
12:48, 04.01.2023
Чете се за: 03:42 мин.
Спорт
Слушай новината

С двама нови футболисти Локомотив София започна подготовка за пролетния полусезон на футболния шампионат. Това са националът на Гамбия Бубакар Гай и бразилецът Бруно Франко.

Вратарят Бубакар Гай e играл в СФ Рьодингхаузен. Бруно Франко е ляв защитник. Последната година и половина прекара в ОФК Спартак (Плевен). Договорът му ще стане факт днес след обяд и е привлечен по настояване на Станислав Генчев за заместване на контузения Мики Орачев.

Общо 20 играчи участваха в първото занимание на софийските "железничари" за 2023-а година, като сред тях не бяха Матеус Дуарте и Антонио Вутов, които ще се присъединят по-късно към групата.

Напускащи за момента са вратарят Дамян Дамянов, който преминава в Дунав (Русе), и Симеон Славчев, който ще играе в новата сензация в полския футбол Вечиста (Краков).

"Аз едно нещо искам от футболистите - постоянство. Важното е да се направи добра подготовка, всички да бъдат здрави и да надградим това, което сме постигнали през първия полусезон", коментира пред БНТ Станислав Генчев.

Генчев беше обект на интерес от Ботев (Пловдив) и по този въпрос много медии почти го бяха изпратили на Коматево. Той отговори: "Имаше запитване дали мога да премина в отбора на Ботев (Пловдив), но аз в момента съм в договор. Няма как да се получи в момента. Нищо конкретно. Просто повечето бяха спекулации. Един разговор е имало само и това е. а няколко седмици се пишеше за това нещо. Но пак повтарям – повечето бяха спекулации. И не е само договорът ми с Локомотив. Много са нещата", обясни той.

До 15-и януари локомотивци ще се подготвят в София, след което отиват на лагер в Турция. Там момчетата на старши треньора Генчев ще изиграят четири контролни срещи. Първата проверка е на 19-и януари срещу Шинник (Ярославл), отбор от второто ниво на руския футбол. Следващите противници са Войводина (Нови Сад, Сърбия), Кайсар (Къзълорда, Казахстан) на 22-и и 25-и януари. На 28-и януари е последната проверка, като съперник ще бъде някой измежду двата отбора от Харков – Металист или Металист 1925.

Преди първата тренировка свещеник отслужи молебен за здраве и успехи на стадиона в "Надежда".

Президентът на клуба Иван Василев заяви, че е възможно повече нови футболисти да не дойдат в клуба, но също така очерта и основните задачи. Василев заяви, че ще бъде доволен от място във втората четворка (разпределение на 7-11 място) във втората фаза, както и максимално напред в турнира за Купата на България.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Вълна от съпричастност към Дамар Хамлин
Вълна от съпричастност към Дамар Хамлин
НОИ: Без промяна остава сумата за закупуване на осигурителен стаж
НОИ: Без промяна остава сумата за закупуване на осигурителен стаж