НОВИНИ

Локомотив София е първият полуфиналист за Купата след късна драма срещу Славия

Борил Гочев
от Борил Гочев
20:31, 03.04.2023
Чете се за: 03:07 мин.
Спорт
локомотив софия първият полуфиналист купата късна драма славия
Слушай новината

Отборът на Локомотив София стана първият отбор, който се класира за полуфиналите в турнира за Купата на България по футбол, след като постигна драматична победа с 2:1 като домакин срещу Славия.

Успехът за столичните "железничари" осигури резервата Мартин Райнов отвъд добавеното време на срещата, като по този начин той изпрати своя тим на първи полуфинал в надпреварата след 9-годишна пауза.

Срещата на стадиона в квартал "Надежда" обаче можеше да се развие по корено различен начин за домакините, ако ударът на Емил Стоев от тима на Славия не бе срещнал страничния стълб на вратата на Локомотив още в началните секунди на двубоя.

Футболистите на Станислав Генчев обаче отговориха бързо на предизвикателството и в 15-а минута откриха резултата, когато Антонио Вутов бе изведен зад отбраната на гостите и с високо подаване елиминира стража Светослав Вуцов, а топката стигна до опитния Димо Бакалов, който с глава я прати в опразнената врата за 1:0.

След половин час игра домакините бяха много близо до това да удвоят своя аванс, след като Алан Диас се разписа при добавка след изстрел на Дейвид Малембана. След близо 10-минутен преглед на ситуацията с ВАР обаче съдийската бригада отмени попадението заради засада на Малембана.

През второто полувреме тимът на Славия бе по-активен на терена, но въпреки това домакините отново се разминаха с втори гол след изстрел на Малембана в гредата от пряк свободен удар.

Малко по-късно Тони Тасев от тима на "белите" също разтресе напречната греда преди в 73-а минута Емил Стоев да асистира на Ахмед Ахмедов, който отблизо изравни резултата в срещата.

В следващите минути темпото на игра поспадна и точно когато двубоят отиваше към продължения Локомотив София получи право да изпълни свободен удар, при който Красимир Милошев центрира в наказателното поле, където Дейвид Малембана отклони топката към Мартин Райнов, който с глава матира Светослав Вуцов и прати "железничарите" към полуфиналите в турнира за Купата на България.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Руските власти публикуваха признание на задържаната за взрива в Санкт Петербург и обвиниха Киев
Руските власти публикуваха признание на задържаната за взрива в Санкт Петербург и обвиниха Киев
Нефтохимик даде гейм на Пирин, но започна с победа в плейофите на волейболното първенство
Нефтохимик даде гейм на Пирин, но започна с победа в плейофите на волейболното първенство