НОВИНИ

Локомотив София и Арда не се победиха в края на редовния сезон

Борил Гочев
от Борил Гочев
19:30, 06.05.2023
Чете се за: 02:17 мин.
Спорт
локомотив софия арда победиха края редовния сезон
Снимка: startphoto.bg
Слушай новината

Отборите на Локомотив София и Арда Кърджали завършиха наравно 1:1 в среща от последния 30-и кръг на редовния сезон в Първа лига, която се изигра в столицата.

Гостите от Кърджали откриха резултата в 26-ата минута, когато хубава атака на момчетата на Александър Тунчев завърши с прострелно подаване на Станислав Иванов към Абубакар Тунгара, който на празна врата отблизо даде аванс на своя тим, отбелязвайки първото си попадение за екипа на Арда след идването си от Берое.

"Железничарите" намериха сили да стигнат до равенството в 68-ата минута, когато Селсо Рапосо проби отдясно и достави отлично центриране за Карлос Франса, който с глава беше точен за 1:1.

Няколко минути по-късно се стигна и до най-дискусионната ситуация в двубоя, когато Арда получи право да изпълни свободен удар, при който последва центриране към Пламен Крачунов, а бранителят с глава отклони топката към Преслав Боруков, който от непосредствена близост реализира за 2:1. След близо 7-минутно обстойно преглеждане на ситуацията с ВАР обаче попадението беше отменено заради тънка засада на Крачунов и така равенството в резултата се запази.

По този начин Арда Кърджали приключва редовният сезон на 8-а позиция с 42 точки, а Локомотив София е едно място по-надолу с 38 пункта. Това означава, че двата отбора ще изиграят още два двубоя помежду си до края на кампанията, тъй като ще вземат участие в битката за разпределение на местата от 7-о до 10-о в плейофите.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
От екипа ни в Белград: Властите са задържали двама гимназисти, изразили подкрепа за убиеца от училището
От екипа ни в Белград: Властите са задържали двама гимназисти, изразили подкрепа за убиеца от училището
Украйна за първи път е свалила руска хиперзвукова ракета "Кинжал"
Украйна за първи път е свалила руска хиперзвукова ракета "Кинжал"