НОВИНИ

Локомотив София измъкна трите точки в битката за оцеляване срещу Ботев Враца

Локомотив София Ботев Враца
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
14:33, 12.03.2022
Чете се за: 02:02 мин.
Спорт
Слушай новината

Локомотив София победи с 1:0 Ботев Враца в мач от 23-ия кръг на българското първенство. Двубоят се игра на Националния стадион „Васил Левски“, а единственото попадение беше дело на Октавио от дузпа.

В битката за оцеляване от дъното на класирането краен победител излязоха „столичните железничари“, които се намират на 12-о място с 22 точки, с три повече от Ботев Враца. Последен в подреждането е тимът на Царско село с едва 11 пункта след 22 изиграни срещи.

Отборът на Локомотив София откри резултата в 30-ата минута от дузпа. Валери Христов извърши нарушение срещу Октавио, което доведе до 11-метров наказателен удар. Точен за 1:0 беше бразилският футболист, който се разписа от бялата точка.

Само 4 минути по-късно домакините отново вкараха топката в мрежата на Ботев Враца. Владимир Семерджиев стреля от границата на наказателното поле, но след преразглеждане с ВАР главният рефер Георги Гинчев не зачете гола, заради нарушение на футболиста на Локомотив София.

Нова дузпа беше отсъдена в 81-ата минута, но този път в полза на врачани.

Реферът даде директен червен картон за нарушение на Георгиос Катсикас от Локомотив София срещу Диего Фераресо. Ударът на Юлиан Ненов обаче беше спасен от Александър Любенов, с което резултатът се запази непроменен. 1:0 в полза на „железничарите“ след последния съдийски сигнал.

В следващия кръг тимът на Даниел Моралес приема Пирин Благоевград, докато столичани гостуват на Левски.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Зимни забавления във Враца
Зимни забавления във Враца
След инцидент с дрон, хърватският премиер поиска засилено сътрудничество в НАТО
След инцидент с дрон, хърватският премиер поиска засилено сътрудничество в НАТО