НОВИНИ

Локомотив София победи Берое Стара Загора и си осигури оставане в Първа лига

локомотив софия победи берое стара загора осигури оставане първа лига
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
20:48, 21.05.2024
Чете се за: 03:02 мин.
Спорт
Слушай новината

Локомотив София победи с 3:0 като гост Берое и си осигури участие в Първа лига и през следващия сезон. Столичани със сигурност ще завършат сезона на 12-то или 13-то място в крайното класиране, след като вече имат актив от 36 точки.

Столичани бяха много по-активни и поведоха в резултата след само четвърт час игра чрез Кевин Маи. Енцо Еспиноса подаде неточно от тъч към Хуан Пабло Саломони, който се опита да изчисти топката. Тя рикошира в крака на Кевин Маи и влезе в опразнената от Родриго Ачинели врата.

В 37-ата минута домакините пропуснаха добра възможност да изравнят резултата, когато Вини Трибуле беше изведен сам срещу Александър Любенов, който скъси ъгъла и се справи с опасността.

Локомотив София удвои преднината си три минути преди края на първата част, след като Симеон Мечев комбинира с Франса. Той премина през двама бранители на домакините и навлезе в наказателното поле и прати топката от близко разстояние в мрежата.

След почивката "зелено-белите" опитаха да върнат поне един гол, но получиха ново попадение във вратата си.

В 69-ата минута Мечев изведе Димитър Митков в наказателното поле на старозагорци и нападателят шутира от малък ъгъл, но Ачинели успя да отрази. Топката се озова в краката на Стефан Ламбезе, който лесно се разписа за 3:0.

Десет минути след това Франсиско Сагардия избута противник, заради което получи втори жълт и съответно червен картон, оставяйки Берое в намален състав.

Берое завършва сезона на 11-та позиция в класирането.

"Дойдоха положенията и в най-подходящия момент вкарахме първия гол. В много правилно време реализирахме и второто попадение. Момчетата разбраха какво може да стане при 2:0, а с третия гол през второто полувреме затворихме мача. Искам да похваля всички в този клуб. Собственикът Иван Василев е локомотивец. Поздравявам и феновете - тези, които ни подкрепят на стадиона, както и тези, които не идват. Поздравявам момчетата. Давам почивка на отбора, футболистите си го заслужиха. Ще играем с желание за победа в последния мач", заяви след успеха старши треньорът на Локомотив Сф Красимир Балъков.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Спортни новини 21.05.2024 г., 20:50 ч.
Спортни новини 21.05.2024 г., 20:50 ч.
Подготовката за вота: Ще има по 4 кутии в изборните помещения
Подготовката за вота: Ще има по 4 кутии в изборните помещения