НОВИНИ

Локомотив София ще опита да спре перфектната серия на Берое по пътя към оцеляването

Предстоят нови три мача в борбата за оцеляване

Берое Локомотив София Сф
Снимка: ПФК Берое
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
07:55, 21.05.2024
Чете се за: 03:42 мин.
Спорт
Слушай новината

Битката за оцеляване в Първа лига продължава с нови три мача днес. От 16:30 часа Етър посреща Ботев Вр, от 18:45 Берое е домакин на Локомотив София, а в 21:00 започва двубоят Пирин - Хебър.

Етър отдавна си стегна багажа за Втора Лига, но доиграва кампанията с чест и достойнство. Ботев Враца пък прави страхотен финален щурм и с поредица от добри резултати е напът да сътвори чудото.

През сезона "виолетовите" постигнаха само две победи на своя „Ивайло“, а в последното си домакинство тук ще се опитат да зарадват своите фенове за последен път. Тимът е без загуба във вече три последователни домакинства. В групата на изпадащите Етър загуби от Берое в Стара Загора, но не се даде на Локомотив и Пирин. В Благоевград „болярите“ дори сътвориха пълен обрат, но в 93-ата минута трите точки им бяха отнети.

За вече девет поредни мача Ботев Враца загуби само веднъж и взе четири победи. Три от тях бяха поредни до петък, когато тимът от Враца си тръгна с ценна точка от София в двубой с Локомотив. Преди това в групата на изпадащите бяха записани победи над Хебър и Пирин, които към този момент са най-близко до „зелените“ в подреждането и с три точки днес ще бъдат задминати.

Берое е безкомпромисен в групата на изпадащите, като напълно заслужи своето оцеляване и може да си отдъхне преди последните два кръга. „Заралии“ не изпратиха добър редовен сезон, но в най-важните срещи дори не допуснаха гол. Последователно победени бяха Етър (3:0), Пирин (2:0) и Хебър (1:0). Това доведе до актив от 42 точки и 9 преднина пред следващия в подреждането.

Локомотив София също се представя сравнително добре в решаващата фаза от сезона. „Железничарите“ не загубиха нито веднъж и успяха да се измъкнат от опасната зона. Най-ценните три точки дойдоха в Пазарджик при успех с 2:0 над Хебър. Разочарование феновете на тима претъпяха във Велико Търново, когато аутсайдерът Етър им отмъкна точка, а времето през втората част не стигна на Локомотив да се поздрави с успеха. Преди дни „железничарите“ поведоха на Ботев Враца, но бързо допуснаха изравняване и резултатът 1:1 се запази до последния съдийски сигнал.

Бъдещето на Пирин в елита далеч не е сигурно на този етап, като "орлетата" тепърва трябва да потърсят още точки в оставащите си два двубоя. Първият е срещу още по-застрашения Хебър.

Пазарджиклии са се запътили към Втора лига. От началото на плейофите бяха записани три поредни загуби и ново поражение тук може да е решаващо. Пирин също е много съмнителен в изявите си през последните седмици и сега ще трябва да се стегне, ако не иска да изпадне в още по-тежки затруднения.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Над 569 тона помощи са били доставени през временното пристанище край Газа
Над 569 тона помощи са били доставени през временното пристанище край Газа
21 май: Предизборните битки в ефира на БНТ
21 май: Предизборните битки в ефира на БНТ