НОВИНИ

Локомотив София удържа устрема на Черно море

Домакините прекъснаха негативната си серия от две поредни загуби, които дойдоха от Лудогорец и ЦСКА

Локомотив София - Черно море
Снимка: startphoto.bg
bnt avatar logo
от БНТ
19:45, 01.10.2023
Чете се за: 02:32 мин.
Спорт
Слушай новината

Локомотив София и Черно море завършиха наравно 0:0 в двубой от 12-ия кръг на Първа лига, игран на стадиона в столичния квартал "Надежда".

Домакините прекъснаха негативната си серия от две поредни загуби, които дойдоха от Лудогорец и ЦСКА в предишните двубои. За "моряците" това е трето равенство от 26 август насам. Между тях варненци имат и 3 победи. Това е исторически 12-и пореден мач без загуба за Черно море в шампионата.

Така футболистите на треньора Илиан Илиев вече имат 28 точки на второто място в класирането на първенството. Локомотив е 12-и с 10 пункта.

Черно море бе по-активният отбор в атака, но "моряците" бяха много неточни в завършващия удар. На старта на мача Живко Атанасов не уцели вратата, а след това и Алекс Фернандес не сполучи с шут в наказателното поле.

В края на първото полувреме Атанас Илиев подаде на Мазир Сула и той се откъсна в близост до вратата, но и неговият удар не попадна в рамката. Илиев, водещ реализатор на efbet Лига, пък направи най-големия пропуск след около час игра, когато получи висока топка на около пет метра от вратата, но бе неточен с глава.

Локо създаде първото си положение в 69-ата минута, когато Карлос Франса центрира и Иван Дюлгеров не успя да улови топката, а тя се запъти към свободния Красимир Станоев. Виктор Попов обаче се протегна и я изби, спасявайки сигурен гол във вратата на Черно море.

Домакините имаха още едно положение в добавеното време, но Дюлгеров отрази удар на Станоев от около 25 метра. Така мачът завърши наравно 0:0 и Локо се изкачи с две позиции в класирането до 12-а.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Треньорът на Локо Сф: Успяхме да затворим добрите играчи на Черно море
Треньорът на Локо Сф: Успяхме да затворим добрите играчи на Черно море
Блокирани пътища, несъстояла се среща и апел за диалог белязаха третия ден от протестите (ОБОБЩЕНИЕ)
Блокирани пътища, несъстояла се среща и апел за диалог белязаха третия ден от протестите (ОБОБЩЕНИЕ)