НОВИНИ

Лоренцо Мичели: Другите отбори са по-добри от нас и трябва да приемем истината

"Отборът има нужда от време, за да стигне най-високо ниво, обясни старши треньорът на женския ни национален отбор по волейбол четирите загуби на първия турнир в Лигата на нациите.

лоренцо мичели другите отбори добри нас приемем истината
bnt avatar logo
от БНТ
13:02, 20.05.2024
Чете се за: 02:02 мин.
Спорт
Слушай новината

Лоренцо Мичели и женският национален отбор на България се прибраха от първия турнир в Лигата на нациите в Анталия. Нашите загубиха мачовете си срещу Нидерландия, Япония, Италия и Франция.

„Трябва да се адаптираме към много високото ниво, на което са другите отбори. Нашият тим е съставен от много млади състезателки, за които такива мачове са нещо ново. Ние не сме магьосници. За пет дни няма как да направим чудеса. Срещаме се срещу едни от най-силните в света. Нидерландия, Япония и Италия се борят за участие на Олимпиадата", каза Мичели пред официалния сайт на БФ Волейбол.

"В част от мачовете играхме добре, но се нуждаем от постоянство. Времето е твърде кратко за подготовка. Сега имаме една седмица и заминаваме за САЩ за втория турнир", добави старши треньорът.

"В Анталия имахме един много слаб гейм – третия срещу Франция. Той започна и завърши лошо. Най-важната ни задача не е да спечелим един мач, а да постигнем резултат. Другите отбори са по-добри от нас и трябва да приемем истината. От една страна ние градим отбор, но по-трудното е да изградим състезателки. Не говоря само за тези, които бяха в Анталия, а за всички, които започнаха лагера. Отборът има нужда от време, за да стигне най-високо ниво", обясни още Лоренцо Мичели.

България продължава да отбелязва низходяща градация в световната ранглиста. Националките ни са на 21-а позиция в подреждането. След изиграването на първия турнир имат 150.17 точки.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Повдигнаха обвинение на шофьор, прегазил мъж и избягал
Повдигнаха обвинение на шофьор, прегазил мъж и избягал
Утре ще е погребението на иранския президент
Утре ще е погребението на иранския президент