НОВИНИ

Лоренцо Мичели: Имаме шансове да останем в Лигата на нациите, но ни трябват победи

българия обърна нидерландия първи успех волейболната лига нациите
Снимка: БФ Волейбол
bnt avatar logo
от БНТ
16:32, 13.06.2022
Чете се за: 02:47 мин.
Спорт
Слушай новината

Селекционерът на женския ни национален отбор по волейбол Лоренцо Мичели изведе "лъвиците" за първа тренировка във Филипините.

Италианският специалист говори пред сайта на родната федерация по волейбол преди старта на втория турнир от Лигата на нациите в Манила.

Сеньор Мичели, какви си очакванията ви от втория турнир от Лигата на нациите?

- Знаем, че още от началото му ни предстоят два тежки мача. Нашата цел са двата тима, които идват от Челъндж турнира. Ще се опитаме да сме напълно готови за тях. От първите се надяваме да откраднем точка или каквото е възможно. Имам предвид срещу САЩ и Япония. Със сигурност нашите големи опоненти ще бъдат Канада и Белгия. Но ние сме готови да се борим и с другите два.

Доволен ли сте от представянето на състезателките досега?

- Горд съм с всички момичета, които са тук. Те опитват да дават най-доброто от себе си. Ние променяме от части системата. Сигурен съм, че те се справят отлично и са на най-доброто си ниво.

Българският отбор е много млад. Мислите че, има потенциал за по-високи цели?

- Да, да, със сигурност. Това е нов национален отбор на България. Повечето от тях не са играли много заедно. Затова трябва да се пригодят към новата система – на тренировки и мачове. Трябва самочувствие и химия – на корта и извън него. Тогава ще се получат нещата.

Какво означава за вас, че третият турнир от Лигата на нациите ще бъде в София?

- Много ще е хубаво да се борим пред погледа на нашите фенове. Вярвам, че всички ще дойдат в залата, за да ни подкрепят. В София отново ще има два тима от Челъндж турнира, срещу които трябва да се борим. Трябват ни резултати, за да останем в Лигата на нациите.

Как виждате тези шансове?

- Имаме ги. Трябва да се борим. Ако успеем, значи бързо сме достигнали нивото за тази лига. В нея играя най-добрите отбори на света. И ако сме сред тях, значи сме на тяхното ниво. И това ще е голямо задоволство.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Източват язовир край Кюстендил заради пробив в язовирната стена
Източват язовир край Кюстендил заради пробив в язовирната стена
Методи Деянов е новият директор на школата на ЦСКА 1948
Методи Деянов е новият директор на школата на ЦСКА 1948