НОВИНИ

Лоренцо Мичели: Искам да покажем възможностите ни със самочувствие

лоренцо мичели искам покажем възможностите самочувствие
Снимка: БФ Волейбол
bnt avatar logo
от БНТ
16:42, 21.08.2023
Чете се за: 02:25 мин.
Спорт
Слушай новината

Селекционерът на българския национален отбор по волейбол за жени Лоренцо Мичели и капитанът на тима Мирослава Паскова говориха пред журналистите на традиционния медиен брифинг преди началото на втората част от груповата фаза на eвропейското първенство.

"Искам да изиграем последните два мача срещу Румъния и Швейцария със самочувствие. Днес е много важен ден за развитието в групата. В момента всички отбори без Италия могат да се класират на осминафинал, а могат и да отпаднат. Днес ще видим какво ще стане на мачовете Румъния - Босна и Херцеговина и после на Хърватия - Швейцария. Ако румънките загубят, то утре ще играят срещу нас на живот и смърт. Същото се отнася и за швейцарките. Аз искам моят отбор да играе със самочувствие и да покаже възможностите си. От началото на Европейското първенство демонстрирахме много добри волейболни неща. Успеем ли да го направим отново, ще се класираме напред. Важно е, че всички състезателки са здрави. Нашата цел е да излезем от групата. Ако сме втори, това ще е най-доброто възможно", коментира италианският треньор на България

България в момента заема втората позиция в групата с две победи (над Хърватия и Босна и Херцеговина), както и загуба от Италия. Само "скуадра адзура" е с три успеха, докато Швейцария има три загуби. Босненките записаха две победи и поражение, а румънките - един успех и две загуби.

"Колективът ни е страхотен и вярваме в себе си. Важно е как ще завършат мачовете тази вечер, но аз искам да спечелим следващите два. Това ще е отлично за самочувствието ни. Винаги съм оптимист", заяви Паскова.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Нургюл Салимова остава на второ място на Световната купа по шахмат за жени
Нургюл Салимова остава на второ място на Световната купа по шахмат за жени
Отплава първият товарен кораб с платна
Отплава първият товарен кораб с платна