НОВИНИ

Лоренцо Мичели: Любо Ганев е голям мечтател, подмладяването е за Олимпийските игри през 2028

лоренцо мичели горд съм обрата направихме
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
19:21, 12.09.2023
Чете се за: 03:07 мин.
Спорт
Слушай новината

Треньорът на националния отбор по волейбол за жени Лоренцо Мичели говори пред медиите на откритата тренировка на тима в зала "Христо Ботев". Отборът на България заминава за Япония, където в края на седмицата ще започне участието си в олимпийските квалификации за Париж 2024.

"Сменихме част от състава. Групата ни за квалификациите е много трудна в лицето на три отбора - Япония, Бразилия и Турция. Белгия също може да се каже, че е на нашето ниво. Отиваме да играем на възможно най-високо ниво, ще срещнем тимове от световна класа. Целта ни е да победим отборите от нашето ниво и да затрудним максимално топ тимовете", оформи целите италианският специалист.

"Младите започнаха вече да тренират и да играят с нас. Целта е да достигнат нивото на останалите. Те трябва да вярват и да чувстват, че са част от проекта за бъдещето. Вече видяхме, че с тези състезателки можем да се борим с всички европейски отбори. Сърбия, Италия, Нидерландия, Турция и Полша са световна класа. Пред тях ние отстъпваме като физика - те имат състезателки по 2 метра. Идеята е и ние да извикаме и да интегрираме в отбора състезателки с подобни размери. В момента изглежда невъзможно да победим отбори, като Япония, Бразилия и Турция, но това е тим, който се готви за бъдещето и трябва да се представим добре, за да направим стъпка в правилната посока. Целта е да се даде нов игрови опит на тази група", каза още Мичели.

"Аз съм горд да бъда национален треньор на България и, че президентът на федерацията Любо Ганев има високо мнение за мен. Той е голям мечтател, който има цели. Ние интегрираме в отбора млади момичета сега, за да имаме шансове да се борим да олимпийските квалификации за 2028 година. Но Любо Ганев наистина е голям мечтател", каза с усмивка треньорът.

"Работим вече една година заедно. По-опитните състезателки помагат много на младите. Важно е, че хората от моя щаб също много помагат. Това не е само Лоренцо, а и всички, които се трудят неуморно, за да върви напред този отбор и младите да се интегрират възможно най-бързо", завърши Лоренцо Мичели.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Здравното министерство: Антибиотици да се предписват само електронно от 1 октомври
Здравното министерство: Антибиотици да се предписват само електронно от 1 октомври
Радостина Маринова: Трябва да използваме опита и самочувствието от европейското първенство
Радостина Маринова: Трябва да използваме опита и самочувствието от европейското първенство