НОВИНИ

Лоренцо Мичели: Новото ни поколение трябва да се калява и развива

лоренцо мичели новото поколение калява развива
Снимка: БФ Волейбол
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БФ Волейбол
15:44, 12.09.2023
Чете се за: 03:02 мин.
Спорт
Слушай новината

Селекционерът на българския женски национален отбор по волейбол Лоренцо Мичели даде интервю за официалния сайт на БФ Волейбол ден преди отпътуването на тима ни за олимпийската квалификация в Токио.

"Лъвиците" попаднаха в една група със съставите на Белгия, Турция, Бразилия, Япония, Перу, Аржентина и Пуерто Рико, от които само два ще заслужат квоти за ЛОИ Париж 2024.

В групата на България попаднаха и няколко момичета, родени през 2005 и 2006 година, а Мичели обясни това си решение с факта, че те са "бъдещето на отбора" и могат да натрупат опит в битки с тежки съперници.

"Поканих шест нови състезателки, които са родени през 2005 и 2006 година. Това е бъдещето на нашия отбор. Трябва да видят какво е национален отбор. Какво е да играят срещу съперници на световно ниво. В групата ни има четири много силни тима – Япония, Бразилия, Турция и Белгия. С белгийките може да се справим. В мачовете с другите три трябва да дадем над 100 процента от себе си. Излизаме на корта, за да побеждаваме. В такива мачове се трупа опит. Когато сложим на хартия имената, съперниците ни превъзхождат. Но това не значи, че се предаваме. Новото ни поколение трябва да се калява и развива", започна Мичели.

"Атмосферата е много добра. Момичетата се стараят. Всички са амбицирани. Нашият проект е да гледаме в бъдещето. В мачовете в Япония трябва да запазим ранкинга и да опитаме да спечелим максимално много двубои. Напрежението отмина след успешното ни представяне в Лигата на нациите и Европейското първенство. Сега трябва да се забавляваме и да браним флага на България", продължи италианският специалист.

Селекционерът на "трикольорите" за пореден път коментира и, че приоритетът в момента е да се изгради един нов отбор със състезателки от ново поколение.

"За следващата година вратата е отворена за всички, които бяха с нас през тази. Ще видим и кога младите ще бъдат наистина готови. Изграждането на ново поколение е приоритетът в нашия проект. Искам новият ни отбор да повиши нивото си и да изгради манталитет на победител", завърши Лоренцо Мичели.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
БК Монтана 2003 завърши наравно с Рапид Букурещ във втората си проверка в Румъния
БК Монтана 2003 завърши наравно с Рапид Букурещ във втората си проверка в Румъния
Възрастен мъж даде 12 500 лева на телефонни измамници
Възрастен мъж даде 12 500 лева на телефонни измамници