НОВИНИ

Лоренцо Мичели: Тръгваме с положителна нагласа за Световното по волейбол

лоренцо мичели загубата бразилия променя нещо ситуацията оставането лигата нациите
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
18:26, 19.09.2022
Чете се за: 02:32 мин.
Спорт
Слушай новината

Волейболистките на България се наложиха над Южна Корея с 3:0, във втората контрола между двата тима и завършиха с успех в проверките преди Световното първенство.

Селекционерът Лоренцо Мичели и националката Мира Тодорова коментираха победите.

"Направихме две много полезни контроли. Свършихме добра работа. Тръгваме с положителна нагласа. За съжаление, докато бяхме на подготовка в Италия, основното ни либеро Жана Тодорова получи сериозна контузия и ще отсъства дълго време, но даваме път на младите. Мила Пашкулева работи отлично още от месец май и съм сигурен, че ще успее да се справи", заяви италианският специалист.

"Фантастично представяне на Световното ще бъде излизане от вторите групи, но ще е много трудно преодоляването на първата. Трябва да мислим за съперниците от нашето ниво и само така ще имаме шанс за нещо повече“, каза Лоренцо Мичели.

"Смятам, че като отбор сме доста добре стиковани. Записахме безпроблемни победи. Много сме задружни, лесно върви играта. Подкрепяме се. Беше много приятно и наистина бе едно голямо удоволствие да играем срещу Южна Корея", каза Мира Тодорова.

"Тези две победи ни дават увереност и заминаваме за световното с повече самочувствие. Азиатският волейбол е по-различен, не е лесно да се играе срещу тях. Но смятам, че се справихме много добре", добави волейболистката.

"Започваме срещу Германия на Световното, очаква ни труден мач. Германките не се отказват, много са борбени са и имат хубави състезателки. Сега имат и нов треньор. Трябва да излезем и да се раздадем докрай. Надявам се да започнем с успех на Мондиала", коментира още Мира Тодорова.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи:

Instagram: https://go.bnt.bg/instagram

Facebook: https://go.bnt.bg/facebook

LinkedIn: https://go.bnt.bg/linkedin

TikTok: https://go.bnt.bg/tiktok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Кампанията "С волейбол на училище" тръгва по училищата
Кампанията "С волейбол на училище" тръгва по училищата
Светът се прости с кралица Елизабет Втора
Светът се прости с кралица Елизабет Втора