НОВИНИ

Лос Анджелис Клипърс загуби от Финикс Сънс след продължение

Поражение за "ножиците" в новата им зала "Интуит Доум".

Лос Анджелис Клипърс Джеймс Хардън Теранс Ман
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
10:14, 24.10.2024
Чете се за: 04:15 мин.
Спорт

Отборът на Лос Анджелис Клипърс допусна загуба в първия си мач в чисто новата си зала "Интуит Доум". В съоръжението, което се намира в Ингълууд, щата Калифорния и струва 2 милиарда долара, "ножиците" отстъпиха със 113:116 след продължение пред Финикс Сънс. Срещата бе първа и за двата отбора за новия сезон в Националната баскетболна асоциация.

Макар и да бяха без голямата си звезда Кауай Ленард домакините имаха отлична възможност да спечелят мача още в редовното време. По-малко от четири минути преди края те водеха с девет точки при 99:90, но допуснаха "слънцата" да направят серия от 11:0.

Все пак тимът на Клипърс имаше последната атака за редовните 48 минути, но Джеймс Хардън не успя да вкара със сирената за изтичане на времето при резултат 103:103.

Отново Хардън се оказа в ролята на грешник в края на продължението, което пропусна втория от двата си наказателни удара, с което лиши зрителите от възможността да гледат второ продължение.

За отбора на Финикс, който постигна първа победа при новия си старши треньор Майк Бъдънхолзър, Кевин Дюрант отбеляза 25 точки, а 24 прибави Брадли Бийл. За Лос Анджелис Клипърс Хардън завърши с 29 точки и 12 асистенции, а още 21 точки добави Ивица Зубац, който обаче бе изгонен от игра за шест лични нарушения в средата на петминутното продължение.

Финалистът в Източната конференция през изминалия сезон Индиана Пейсърс положи много усилия, но все пак успя да победи най-слабия отбор от предходната кампания Детройт Пистънс със 115:109 като гост.

"Пешеходците" изоставаха с двуцифрена разлика в началото на второто полувреме и с осем точки малко след старта на заключителната четвърт, но взеха последния период с 33:19, което им осигури успешен старт на кампанията.

Най-полезен за победителите с 20 точки и 9 борби бе центърът Майлс Търнър, а Паскал Сиакам регистрира 19 точки, 8 борби и 9 асистенции. Звездата на гостите Тайрийс Халибъртън се представи под стандартите си, като вкара 14 точки и бе 1 от 9 от тройката.

За Детройт 28 точки реализира Кейд Кънингам, а "дабъл-дабъл" от 13 точки и 13 борби записа Джейлън Дърън.

В друг мач от тази нощ Милуоки Бъкс използва по най-добрия начин отсъствието на контузените Джоел Ембийд и Пол Джордж, за да победи домакина Филаделфия 76ърс със 124:109.

"Елените" показаха отлична стрелба от тройката, като пронизаха коша на съперника си 16 пъти от 37 опита от далечна дистанция. За сравнение Филаделфия вкара едва осем тройки от 31 опита.

Много силен мач за победителите изигра Деймиън Лилард. Гардът завърши с 30 точки, като всичките дойдоха през първите три четвърти на мача. Гръкът Янис Адетокунбо пък завърши с 25 точки и 14 борби на сметката си.

За Сиксърс Тайрийс Макси отбеляза 25 точки, но от цели 31 стрелби от игра. С 21 точки завърши Кели Убре-младши.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ВСС не издигна кандидатура за председател на ВАС
ВСС не издигна кандидатура за председател на ВАС
Туристическа компания предлага обяд с кучето, изкачило една от пирамидите в Гиза
Туристическа компания предлага обяд с кучето, изкачило една от пирамидите в Гиза