НОВИНИ

Лос Анджелис Лейкърс и Милуоки Бъкс са само на един успех от класиране за следващата фаза на НБА

Борил Гочев
от Борил Гочев
12:06, 25.08.2020
Чете се за: 01:22 мин.
Баскетбол
лос анджелис лейкърс милуоки бъкс един успех класиране следващата фаза нба

Победителите в двете конференции от редовния сезон водят с 3:1 в своите серии и в сряда срещу четвъртък ще имат възможността да се класират за следващата фаза на плейофите.

Двубоят на Лейкърс срещу Портланд Трейл Блейзърс се проведе на 24 август, денят на Коби Брайънт. Символиката бе в числата 24 и 8. Именно тези номера носеше Брайънт по време на 20-годишната си кариера в Националната Баскетболна Асоциация.

Лейкърс започнаха двубоя на висока скорост, повеждайки още в началото с 15 точки. Тази разлика нарасна до 18 точки до края на първата четвърт, която приключи при 43:28 в полза на тима от ЛА.

Втората четвърт отново бе диктувана от Лейкърс, които след 36:27, увеличиха преднината си в двубоя.

Последните две части "езерняците" контролираха аванса си, който макар и да намаля в края, не промени крайния изход в срещата и победата отиде за отбора от града на ангелите.

Най-резултатен за победителите стана Леброн Джеймс, който завърши с 30 точки и 10 асистенции. Интересното в случая бе, че Джеймс остана на игрището само 28 минути, преди да получи почивка до края на двубоя.

Втория най-голям принос за победата бе дело на крилото Кайл Кузма, който приключи с 18 точки. За Портланд най-резултатен стана Юсуф Нуркич, реализирал 20 точки, към които бяха добавени и 13 борби.

Голямата звезда на Блейзърс, Деймиън Лилард приключи с едва 11 точки, след като не завърши двубоя, заради контузия в дясното рамо.

Милуоки Бъкс пък се справи с Орландо Меджик и след 121:106 записа трети успех в серията.

Първите три четвъртини вървяха равностойно като в секунди преди края на третата, резултатът беше 81:81.

В последната част обаче "елените" заиграха много силно като в основата на това бе Крис Мидълтън, който реализира цели 18 точки в решителните 12 минути, за да завърши срещата с 21 пункта.

Въпреки това най-резултатен за победителите отново бе гръцката звезда Янис Антетокумбо с 31 точки, 15 борби и 8 асистенции.

Със същият брой точки завърши и черногорският център на Орландо, Никола Вучевич.

В друг мач от снощи Оклахома Сити Тъндър надигра драматично със 117:114 Хюстън Рокетс. Основен принос за победата имаше Денис Шрьодер, който записа 30 точки, негов личен рекорд в плейофите. 26 пункта пък добави Крис Пол.

Така Оклахома изравни серията, след като първите два двубоя отидоха в сметката на Хюстън.

В последният мач от вечерта Маями Хийт надви Индиана Пейсърс с 99:87 и след 4:0 в серията продължава в следващата фаза от плейофите.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
В Пловдив арестуваха лекари, източвали НОИ с фалшиви болнични
В Пловдив арестуваха лекари, източвали НОИ с фалшиви болнични
ГЕРБ получи принципна подкрепа от ВМРО за свикване на ВНС
ГЕРБ получи принципна подкрепа от ВМРО за свикване на ВНС