НОВИНИ

Лос Анджелис плати близо 29 млн. долара на вдовицата на Коби Брайънт

лос анджелис плати близо млн долара вдовицата коби брайънт
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
15:54, 01.03.2023
Чете се за: 02:35 мин.
Спорт
Слушай новината

Окръг Лос Анджелис се съгласи да изплати на вдовицата на Коби Брайънт - Ванеса, близо 29 милиона долара за нанесени морални травми. Ванеса Брайънт съдеше администрацията заради публикувани снимки на катастрофиралия хеликоптер и телата на загиналите след катастрофата, в която своя живот изгубиха Кобри Брайънт и неговата дъщеря Джиана.

Според иска на Ванеса Брайънт първите респонденти на мястото на инцидента - пожарникари, парамедици, полицаи - са направили снимки с телефоните си на катастрофиралия хеликоптер и са ги публикували в социалните мрежи. Още в края на 2021 година близките на останалите жертви от катастрофата получиха обезщетение на стойност 2,5 млн. долара заради въпросните фотоси. Делото на Ванеса Брайънт срещу общинската администрация продължи по-дълго, като в крайна сметка се стигна до извънсъдебно споразумение.

"Днес отбелязваме успешната кулминация на смелата битка на мисис Брайънт срещу тези неприемливи действия. Тя се бори за своя съпруг, за своята дъщеря, за всички хора от общността, които бяха третирани неуважително. Надяваме се победата ѝ в това дело да сложи край на тази практика", казаха адвокатите на Ванеса Брайънт. Юристите на окръг Лос Анджелис определиха споразумението като "справедливо и разумно". "Надяваме се мисис Брайънт и нейните деца да продължат възстановяването си от тяхната загуба", коментира главният юрисконсулт на Лос Анджелис Мира Хамшил.

В отделно споразумение Крис Честър, който загуби своята съпруга и дъщеря в катастрофата, се споразумя с администрацията за обезщетение в размер на 20 млн. долара.

Легендарният американски баскетболист Коби Брайънт загина в катастрофа с частния си хеликоптер на 26 януари 2020 година. В инцидента загинаха общо девет души, включително и дъщерята на Брайънт Джиана.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Донев поздрави посланик Херо Мустафа за усилията ѝ за задълбочаване на стратегическото партньорство между България и САЩ
Донев поздрави посланик Херо Мустафа за усилията ѝ за задълбочаване на стратегическото партньорство между България и САЩ
Цветомир Младенов е новият старши треньор на Спартак Плевен
Цветомир Младенов е новият старши треньор на Спартак Плевен