НОВИНИ

Лудогорец допусна обрат на старта на Лига Европа

Борил Гочев
от Борил Гочев
22:11, 22.10.2020
Чете се за: 02:09 мин.
Футбол
лудогорец допусна обрат старта лига европа

На стадион "Хювефарма Арена" в Разград, "орлите" поведоха в началото на втората част след чудесно солово изпълнение на Ихинио Марин, но впоследствие гостите от Антверп осъществиха пълен обрат между 63-та и 70-та минута.

Момчетата на Павел Върба определено могат да съжаляват за тази загуба, тъй като при втория гол за белгийците, Алекс Сантана допусна непростима грешка при връщане към вратаря.

Състава на Антверп обаче показа една отлична игра в нападение и освен двата гола създаде още няколко чудесни възможности, като при една от тях дори удари и гредата.

Със сигурност представянето на играчите на Иван Леко тази вечер показа, че белгийците ще бъдат фактор в тази група, в която са още Тотнъм и ЛАСК Линц.

Разградчани започнаха активно мача, като наложиха преса още в началните минути без обаче да създават сериозни опасности пред белгийската врата.

Гостите обаче постепенно изравниха играта и в 9-та минута първата опасна ситуация в мача, но за щастие Беневенте стреля високо от границата на вратарското поле.

В 20-та минута Рефаелов от тима на Антверп проби добре през центъра и стреля опасно от границата на наказателното поле, но топката премина встрани от целта.

Ситуациите продължиха валят пред вратата на Пламен Илиев, като само две минути по-късно се наложи на българския страж да спасява удар на Гергес. Секунди по-късно отново той стреля неточно от удобна позиция.

Точно след половин час игра Кирил Десподов набра скорост и след серия финтове стреля към вратата на гостите, но Ричи Де Лает блокира изстрела му. При това му действие обаче топката се отби от ръката му и "зелените" веднага поискаха да бъде отсъдена дузпа. Израелският арбитър подмина ситуацията.

Пет минути след този епизод груба грешка в отбраната на Антверп даде шанс на Инхинио Марин да обстрелва тяхната врата, но опита му премина над целта.

Българският шампион започна ударно втората част, като само няколко секунди след нейното начало Ихинио Марин матира вратаря на гостие с чудесен изстрел от дистанция, за да даде аванс на Лудогорец.

Веднага в следващата атака Каули също бе много близо до гола, но изстрела му премина с малко покрай целта.

В 56-та минута отново той се озова на чиста позиция след чудесен пас на Елвис Ману. Каули обаче шутира право в тялото на вратаря Ботес и той успя да реагира.

Гостите най-накрая стигнаха до нещо интересно след час игра, когато Йуклериот стреля коварно, но Пламен Илиев изби в корнер.

При последвалото центриране обаче Керкенс изпревари Сантана в борбата за топката и я насочи неспасяемо във българската врата за 1:1.

В 70-та минута гостите стигнаха до пълен обрат след подранил коледен подарък от страна на Алекс Сантана, който сбърка при опита си за връщане към Пламен Илиев. От ситуацията се възползва Лиор Рефаелов, който открадна топката и след като премина стража на Лудоорец отбеляза за 1:2.

Десетина минути по-късно нова неточност в играта на българския шампион за малко не доведе до трети гол за Антверп, но удар на Ампона бе спасен Пламен Илиев.

Секунди след това стража отново трябваше да демонстрира отличния си рефлекс след удар на Миоши. Напрежението обаче остана в нашето наказателно поле, като Геркенс нанесе изстрел с глава, който за щастие срещна напречната греда.

"Зелените" опитаха до края да отговорят, но стигнаха само до един слаб удар с глава, който не представляваше трудност за Ботес.

Така белгийците се поздравиха с заслужен успех и поведоха нашата група, заедно със състава на Тотнъм, който спечели с 3:0 срещу тима на ЛАСК Линц.

След седмица българският шампион гостува в Австрия на ЛАСК, докато Антверп ще приеме "шпорите".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ЦСКА загуби срещу Клуж в Лига Европа
ЦСКА загуби срещу Клуж в Лига Европа
Какви нови мерки влизат в сила от 23 октомври във връзка с епидемията
Какви нови мерки влизат в сила от 23 октомври във връзка с епидемията