НОВИНИ

Лудогорец допусна пето поредно поражение в Лига Европа

лудогрец допусна пето поредно поражение лига европа
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
21:53, 03.12.2020
Чете се за: 01:25 мин.
Спорт

Лудогорец загуби с 3:1 при гостуването си на белгийски Антверп. Разградчани бяха надиграни от своя съперник, който пък с този си успех си подпечата мястото в турнира и на пролет.

Белгийците откриха резултата в 19-ата минута, когато топката стигна до младежкия национал на Камерун Мартин Хонгла, който от около 23-24 метра разстреля Владислав Стоянов с мощен удар.

Попадението вдъхна допълнителна увереност в играта на домакините, които стигнаха до няколко ситуации до почивката, като най-близо до гола бе Питер Геркенс, който в 39-ата минута стреля опасно по земя, но след намеса на Стоянов топката се отби от гредата.

След паузата българския шампион започна по-настървено, като секунди след подновяването Кирил Десподов бе изведен в страхотна позиция, но стражът на домакините предвидливо скъси дистанцията и блокира изстрела на бившия играч на ЦСКА.

Скоро след това и Мавис Чибота имаше страхотен шанс да изравни резултата, но отново вратаря на домакините Жан Бюте развенча усилията на българския шампион.

Усилията на гостите най-после дадоха резултат в 53-ата минута, когато Десподов получи подаване от Каули и с удар покрай вратаря Бутес възстанови паритета в срещата.

Импулсът в играта на "зелените" обаче можеше да бъде много бързо потушен в 61-ата минута, когато Юклериот остана очи в очи с Владо Стоянов, но за щастие неговия изстрел срещна гредата.

Нямаше обаче какво да помогне на Лудогрец в 73-ата минута, когато след центриране от статично положение Ричи Де Лает изпревари всички в наказателното поле и с глава възстанови аванса на своя тим.

Българите логично опитаха да наложат някакъв натиск, но вместо това в 86-ата минута бяха посечени за трети път, когато Бенсон Мануел завърши хубаво белгийско нападение.

До края на двубоя Лудогорец остана и с човек по-малко, след като за втори жълт картон бе изгонен Драгош Григоре.

Така българският шампион записа пета поредна загуба в груповата фаза, която им гарантира, че ще завършат на последното място в тази група J.

От друга страна тази победа класира тима на Антверп за 1/16 финалите, след като в другата среща Тотнъм и ЛАСК Линц направиха зрелищно 3:3 в Австрия. Това на практика означава, че и лондончани продължават към следващия етап в Лига Европа.

В последните мачове от групата след седмица Лудогорец приема ЛАСК Линц в мач без значение, докато Тотнъм и Антверп ще си оспорват първото място в групата в Лондон.

Автор: Борил Гочев

Още спортни новини четете на bntsport.bg

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Един от най-големите музикални центрове отвори врати в Анкара
Един от най-големите музикални центрове отвори врати в Анкара
Лудогрец допусна пето поредно поражение в Лига Европа и ще завърши последен в група "J"
Лудогрец допусна пето поредно поражение в Лига Европа и ще завърши последен в група "J"