НОВИНИ

Лудогорец гостува на Ботев Враца, Локо Сф е домакин на Пирин

лудогорец вкара рекордните своята история елита осем гола ботев враца
Снимка: БТА АРХИВ
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
08:52, 05.08.2023 (обновена)
Чете се за: 04:22 мин.
Спорт
Слушай новината

Нови два мача от четвъртия кръг на Първа лига се играят днес. От 19:00 часа Лудогорец излиза във Враца срещу местния Ботев, а от 21:15 е срещата Локомотив София - Пирин.

През изминалата кампания „орлите“ не срещнаха никакви трудности, печелейки срещу врачани с 4:0 като гости и с 8:1 на собствен терен.

Ботев Враца не започна сезона по добър начин, но пък двете загуби могат да бъдат оправдани с гостувания. Визитата на Локомотив София бе загубена минимално с гол от спорно отсъдена дузпа, а пловдивското Локо премаза врачани с 4:0. Силата на Ботев обаче е на собствен терен и от това вече се увери Славия. Преди две седмици Момчил Цветанов и Жан-Пиер да Силва отбелязаха две попадения за успех над „белите“ с 2:0.

За днешния мач Даниел Моралес няма да може да разчита на нападателя Марко Мажуга, който е с контузия. Мартин Смоленски все още не е възстановен от травмата си и също остана извън разширения състав. В групата на Ботев Враца попадна Митко Панов.

И през този сезон Лудогорец няма да играе в групите на Шампионска лига. „Орлите“ изиграха два много интересни и равностойни двубоя с Олимпия Любляна и чисто и просто бяха отборът, който имаше по-малко късмет в срещите. В крайна сметка обаче Лудогорец бе в ролята на фаворит и може би се очакваше повече от момчетата на Ивайло Петев. Иначе шампионите са с три точки след два изиграни мача в Първа лига срещу новаците – загуба от Крумовград с 1:3 и успех над Етър с 5:0.

Две от разочароващите представяния до тук през сезона в Първа лига принадлежат на Локомотив София и Пирин. Все пак, двата тима не са с нулев актив, но определено техните привърженици има защо да са разочаровани. Те обаче могат да бъдат задоволени в предстоящия двубой, като фаворит в него е домакинът от столицата.

Локомотив София стартира новата кампания с победа над Ботев Враца, но дори и в този мач играчите на Стойчо Стоев не показаха най-доброто от себе си. Успехът дойде с минималното 1:0 и то след гол от спорна дузпа. Последва ново домакинство, но на Локомотив Пловдив, в което бе претърпяно поражение с 2:4. Така се стигна и до погрома от Левски с 0:6 преди седмица.

Пирин също е с две загуби до тук, като те бяха записани в първите два рунда. „Орлетата“ не бяха беззъби в тези срещи, но не успяха да реализират създадените положения срещу Берое и ЦСКА 1948. В крайна сметка бе допуснат пълен обрат от заралии у дома, а „червените“ спечелиха с класическото 3:0 в София. В предишния кръг нямаше и помен от добрите атаки на Пирин, като играчите на тима не отправиха нито един точен удар срещу своя гост Ботев Пловдив, който по чудо не си тръгна с трите точки. Срещата изненадващо приключи при резултат 0:0.

Утре са срещите ЦСКА - Славия, Локомотив Пловдив - Левски. В понеделник ще се изграят още два мача. ФК ЦСКА 1948 приема Хебър, а Берое е домакин на Крумовград.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Италия измъкна победата от Турция в баскетболния турнир "Трентино къп"
Италия измъкна победата от Турция в баскетболния турнир "Трентино къп"
Руски танкер в Керченския проток е бил ударен от украински безпилотен апарат
Руски танкер в Керченския проток е бил ударен от украински безпилотен апарат