НОВИНИ

Лудогорец и ЦСКА излизат за последен път един срещу друг през кампанията в мач, който може да реши битката за титлата

лудогорец цска излизат последен път един друг кампанията мач реши битката титлата
bnt avatar logo
от БНТ
08:21, 20.05.2023
Чете се за: 03:50 мин.
Спорт
Слушай новината

Претендентите за титлата в българското футболно първенство Лудогорец и ЦСКА предстои да изиграят третото и последно дерби помежду си през сезона тази вечер от 20.15 часа на "Хювефарма Арена" в Разград, а мачът е със огромен залог, тъй като може да се окаже решителен в спора за златните медали.

"Зелени" и "червени" се срещнаха за последно точно преди 20 дни, като тогава в мач на стадион "Българска армия" "орлите" се наложиха с минималното 1:0, за да оглавят подреждането в Първа лига само на точка пред своя конкурент.

Освен това тази победа осигури на разградчани и домакинско предимство в сблъсъка между двата отбора в плейофите, който отново идва при разлика от само един пункт, а това неминуемо допълнително повишава важността на мача.

През този сезон двата тима вече се срещнаха два пъти, а освен гореспоменатия двубой в София, миналия октомври Лудогорец се наложи с 2:1 на своя стадион при домакинството си в редовния сезон на Първа лига.

11-кратните шампиони определено са силно амбицирани да направят решителна крачка към нова титла у нас, тъй като евентуален успех би им осигурил аванс от 4 точки пред днешния съперник при оставащи само три кръга до края на шампионата.

В допълнение "зелените" нямат допусната грешна стъпка в първенството вече повече от два месеца след завръщането начело на тима на старши треньора Ивайло Петев, а нова победа днес би била десета подред за тима в Първа лига.

От друга страна ЦСКА няма какво да губи в преследването на първата си шампионски трофей от 2008-а година насам и момчетата на Саша Илич са наясно, че победа тази вечер ще ги върне на първо място в класирането, а освен това ще им вдъхне и допълнителна увереност за последните три срещи от Първа лига.

"Червените" ще могат да разчитат и на огромна подкрепа от страна на своите верни привърженици, които се очаква да изпълнят до краен предел сектора за гости на "Хювефарма Арена".

Кой ще надделее в сблъсъка между Лудогорец и ЦСКА и ще бъде ли той решителен в битката за титлата у нас през този сезон? Отговорът на този въпрос, навярно, предстои да научим тази вечер.

Малко по-рано днес от 17.30 часа във Варна пък Черно море ще се опита да се върне към победите в Първа лига и да продължи да мечтае за участие в евротурнирите в мач срещу ЦСКА 1948, който пък по всяка вероятност ще има едно наум преди предстоящия финал в турнира за Купата на България срещу Лудогорец идната сряда (24 май).

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Масов протест срещу насилието в Белград
Масов протест срещу насилието в Белград
Валентин Антов остана резерва при шампионатна победа на Монца
Валентин Антов остана резерва при шампионатна победа на Монца