НОВИНИ

Лудогорец и ЦСКА започват участие в груповата фаза на евротурнирите

ЦСКА
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
08:49, 16.09.2021
Чете се за: 03:22 мин.
Спорт
Слушай новината

Отборите на Лудогорец и ЦСКА ще започнат участието си в груповата фаза на Лига Европа и Лигата на конференциите тази вечер.

Двата тима си осигуриха участие в клубните турнири поне до Нова година. Дали ще продължат и след това, зависи от представянето им в следващите двубои.

От 19.45 часа шампионът на България Лудогорец гостува на датския Мидтиланд в двубой от група F на Лига Европа. "Орлите" ще бъдат без своя треньор Валдас Дамбраускас, който не замина с тима за Дания, заради положителен резултат за COVID-19. В негово отсъствие разградският тим ще бъде воден от помощника на Дамбраускас - Станислав Генчев.

"Типично за скандинавските отбори, залагат на физически здрави футболисти. Ние извадихме поуките си от Малмьо, така че надявам се да покажем и на практика, че се учим от грешките си. Силите са изравнени. Всеки може да победи всеки. Няма изявен фаворит, което е добре за нас. Ще се борим за първото място, дано да успеем да го спечелим", каза Генчев в навечерието на двубоя.

Лудогорец ще се опита да вземе реванш срещу Мидтиланд. Преди повече от година двата тима се срещнаха в Шампионската лига, но тогава "орлите" отпаднаха след 0:1 в Разград.

Предварителните очаквания сочат, че Божидар Краев, който е част от тима на Мидтиланд, ще започне мача като резерва.

От 22.00 часа ЦСКА гостува на италианския Рома в среща от група С на Лигата на конференциите. "Червените" се изправят срещу "вълците" за втора поредна година, след като постигнаха равенство и победа срещу римляните в груповата фаза на Лига Европа миналата година.

"Трябва да защитим честта и достойнството на ЦСКА. Именно в такива моменти футболистите ни не трябва да пропускат възможността да покажат качествата си пред цяла Европа", коментира треньорът на "армейците" Стойчо Младенов.

Има голяма вероятност новото попълнение на "червените" Калоян Кръстев да получи шанс да се докаже в едва втория мач след пристигането му на "Българска армия".

Жозе Моуриньо преди мача с ЦСКА: Искам да спечелим Лигата на конференциите

От другата страна в треньорската зона срещу Стойчо Младенов застава не кой да е, а Жозе Моуриньо. Португалецът води Рома и вече заяви, че иска да спечели новосформирания турнир. Местните медии сочат, че "римските вълци" ще направят много промени в титулярния състав от последния двубой срещу Сасуоло.

Двубоят срещу ЦСКА ще бъде под номер 1001 за Жозе Моуриньо.

Програма на българските отбори за четвъртък:

19.45 ч. Мидтиланд - Лудогорец

22.00 ч. Рома - ЦСКА

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
„Отборът на надеждата“ спечели група Б на Eвропейското в Нидерландия
„Отборът на надеждата“ спечели група Б на Eвропейското в Нидерландия
Петя Първанова: За момента няма проблем с нова бежанска вълна
Петя Първанова: За момента няма проблем с нова бежанска вълна