НОВИНИ

Лудогорец научава днес съперникът си в плейофите на Лигата на конференциите

Българският шампион очаква с нетърпение церемонията по тегленето на жребия за третия по сила европейски клубен турнир, която ще се проведе днес от 15:00 часа българско време в централата на УЕФА в Нион, Швейцария

Борил Гочев
от Борил Гочев
09:52, 18.12.2023
Чете се за: 02:37 мин.
Спорт
лудогорец гони задължителна победа коравия тим нордселанд последен двубой група лигата конференциите
Слушай новината

Българският шампион Лудогорец за втори пореден сезон ще бъде част от европейските клубни турнири и след Нова година, а днес футболистите на Георги Дерменджиев предстои да научат името на своя съперник в плейофния кръг на турнира Лига на конференциите.

"Орлите" заслужиха мястото си в тази фаза, след като се наредиха втори в група с турския гранд Фенербахче, датския Нордселанд и словашкия Спартак Търнава. Особено впечатляващо бе представянето на разградчани в последните им три двубоя, когато те записаха последователни победи над своите съперници, които им помогнаха да си осигурят участие в евротурнирите и напролет.

Така, Лудогорец очаква с нетърпение тегленето на жребия за плейофите на третия по сила клубен турнир на Стария континент, като церемонията в Нион, Швейцария започва в 15:00 часа българско време.

Сред възможните съперници за разградчани личат имената на няколко изявени европейски клубове като Бетис (Испания), Аякс (Нидерландия) и Олимпиакос (Гърция), с които родният първенец се е срещал и преди.

Потенциални противници за "орлите" са още действащият лидер в белгийското първенство Юнион Сен-Жилоа, както и вторият във временното подреждане на първенството на Австрия Щурм Грац.

Ето го и списъкът с възможните съперници на Лудогорец в плейофите на Лигата на конференциите:

Олимпиакос (Гърция), Аякс (Нидерландия), Бетис (Испания), Щурм Грац (Австрия), Унион Сен-Жилоа (Белгия), Макаби Хайфа (Израел), Сервет (Швейцария) и Молде (Норвегия).

Първите мачове от следващата фаза в третия по сила европейски клубен турнир ще се проведат на 15 февруари догодина, а реваншите са седмица по-късно - на 22 февруари. Като участник в груповата фаза на Лигата на конференциите отборът на Лудогорец ще има предимството да бъде домакин във втория сблъсък.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Верижна катастрофа със 7 коли и автобус край Бургас
Верижна катастрофа със 7 коли и автобус край Бургас
Физически сблъсъци между ДПС и "Възраждане", НС започна работа въпреки нова блокада (СНИМКИ И ВИДЕО)
Физически сблъсъци между ДПС и "Възраждане", НС започна работа въпреки нова блокада (СНИМКИ И ВИДЕО)