НОВИНИ

Лудогорец обърна Арда в Кърджали и се доближи на точка зад лидера ЦСКА

bnt avatar logo
от Калоян Николов
20:00, 14.04.2023
Чете се за: 02:02 мин.
Спорт
лудогорец обърна арда кърджали доближи точка лидера цска
Снимка: Startphoto.bg
Слушай новината

Отборът на Лудогорец постигна обрат от 0:1 до 2:1 при визитата си на Арда Кърджали в двубой от 26-ия кръг на Първа лига.

„Светлосините“ откриха резултата на стадион „Арена Арда“ в добавеното време на първата част чрез Радослав Цонев, който стреля от пряк свободен удар зад дъгата на наказателното поле на „орлите“, пращайки топката в близкия десен ъгъл на вратаря Серджио Падт.

Шампионите възстановиха равенството в 77-ата минута. Бърнард Текпетей изведе Пипа по десния фланг, който центрира в пеналтерията на Арда, Спас Делев с плонж с глава продължи топката към непокрития Игор Тиаго, който с едно докосване от въздуха от непосредствена близост се разписа.

Лудогорец направи пълен обрат в 89-ата минута. Капитанът Кирил Десподов центрира от ъглов удар в наказателното поле на домакините, топката бе изчистена от бранител на Арда, но Клод Гонсалвеш я върна с глава около точката за изпълнение на дузпа, където голмайсторът Тиаго овладя и с изстрел от воле я прати в долния десен ъгъл на вратаря Васил Симеонов.

В класирането Лудогорец събра актив от 62 точки и вече е на един пункт зад лидера ЦСКА, който в понеделник, 17 април, приема Левски на Националния стадион „Васил Левски“ от 17:30 часа. Арда пък заема деветото място с 36 пункта.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Рилски спортист победи като гост Ямбол в НБЛ
Рилски спортист победи като гост Ямбол в НБЛ
Никола Цолов влезе в Топ 10 на тестовете в Барселона
Никола Цолов влезе в Топ 10 на тестовете в Барселона