НОВИНИ

Лудогорец обърна Спартак Варна след страхотен гол на Шоу и се класира за полуфиналите на Купата

Борил Гочев
от Борил Гочев
18:50, 04.04.2023
Чете се за: 02:37 мин.
Спорт
лудогорец обърна спартак варна страхотен гол шоу класира полуфиналите купата
Снимка: startphoto.bg
Слушай новината

Отборът на Лудогорец стана вторият полуфиналист в турнира за Купата на България, след като надигра с 2:1 у дома състава на Спартак Варна след обрат.

По този начин разградчани съхрани надеждите си за първи триумф в надпреварата от сезон 2013/14 насам, докато "соколите" вече ще трябва да насочат изцяло усилията си в битката за оцеляване в Първа лига.

Срещата на "Хювефарма Арена" в Разград започна равностойно, като в първите двайсетина минути и двата отбора пропуснаха по една добра възможност след намеси на вратарите Иван Дичевски и Симон Слуга.

Така се стигна до 25-а минута, когато гостите организираха добра атака отляво, при която молдовският национал Александър Белорусов се възползва от колективна грешка в отбраната на Лудогорец, която му позволи да излезе очи в очи със стража Слуга и да го преодолее за 1:0.

Домакините все пак успяха да отговорят още до почивката, като това се случи в 37-а минута, когато Якуб Пьотровски открадна топката в много опасна зона и центрира в наказателното поле, където беше Кайо Видал. Бразилецът овладя топката и с второто си докосване я прати във вратата на Спартак Варна за 1:1, ознаменувайки с гол своя дебют за новия си клуб.

През второто полувреме очаквано момчетата на Ивайло Петев натиснаха в търсене на втори гол, но трябваше да чакат чак до 75-а минута, когато Мануел Шоу се разпиха със страхотен удар от дистанция, за да донесе победата на своя тим и да го класира за полуфиналите в турнира за Купата на България.

С успеха си Лудогорец се присъедини към състава на Локомотив София, който още вчера си осигури място в голямата четворка, а последните двама полуфиналисти ще бъдат излъчени от сблъсъците ЦСКА - Черно море и Арда - ЦСКА 1948.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ангелина Бонева е назначена за заместник-министър на регионалното развитие и благоустройството
Ангелина Бонева е назначена за заместник-министър на регионалното развитие и благоустройството
Конституционалистът Пламен Киров: Президентът може да свика новия парламент на 12 април
Конституционалистът Пламен Киров: Президентът може да свика новия парламент на 12 април