НОВИНИ

Лудогорец оглави Първа лига след късен гол срещу десетима от Локомотив София

лудогорец оглави първа лига късен гол десетима локомотив софия
Снимка: Startphoto.bg
bnt avatar logo
от БНТ
21:01, 21.04.2023
Чете се за: 03:10 мин.
Спорт
Слушай новината

Отборът на Лудогорец поведе в Първа лига за пръв път от октомври миналата година, след като спечели с 1:0 домакинството си на Локомотив Сф от 27-и кръг на първенството.

Повече от едно полувреме гостите играха с човек по-малко. Така шампионите изпревариха ЦСКА с една точка на върха в класирането. "Червените" обаче са с мач по-малко. В неделя те гостуват на Пирин Благоевград.

В 21-ата минута Аслак фон Витри върна топката към Спас Делев, а нападателят я прати във вратата, но след намесата на ВАР попадението не бе зачетено. В 32-ата бронител на Лудогорец попречи на Дейвид Малембана да стреля към вратата на Падт. Три минути след това Гайе успя да парира шу тна Фон Витри.

В 42-ата минута столичните "железничари" останаха с човек по-малко след втори жълт картон на Селсо Рапосо. В 49-ата Текпетей стреля от дистанция, но покрай вратата на Локо Сф. В 55-ата Спас Делев стреля с глава, но Гайе успя да избие в корнер.

В 63-ата минута Серджио Падт се намеси решаващо, след като Карлос Франса се справи със Спас Делев, а след това премина и покрай Франко Русо преди да отправи удар, който Падт отрази с една ръка.

Отговорът на Лудогорец дойде три минути по-късно, когато Игор Тиаго с глава уцели напречната греда на вратата, пазена от Гайе. В 69-ата минута Кирил Десподов пусна пас към Пьотровски, но полякът отправи много неточен изстрел. В следващите минути натискът на Лудогорец стана все по-осезаем.

В 81-ата минута Лудогорец успя да поведе в резултата. След центриране от корнер на Спас Делев Игор Тиаго с глава прати топката във вратата на Гайе. В 85-ата Георги Димитров отсъди дузпа за нарушение на Алан Диас срещу Матиас Тисера. След малко по-дълго преразглеждане от ВАР и намесата на Георги Димитров наказателният удар бе отменен и последва жълт картон за симулация на Тисера.

В класирането Лудогорец е лидер с актив от 65 точки, на пункт преднина пред втория ЦСКА. Локомотив София е осми с 37 точки.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Мощен старт за България на европейските квалификации по волейбол за жени под 17 години
Мощен старт за България на европейските квалификации по волейбол за жени под 17 години
Отличиха новите "Достойни българи"
Отличиха новите "Достойни българи"