НОВИНИ

Лудогорец победи Ботев Пд и си гарантира първото място в края на редовния сезон

Борил Гочев
от Борил Гочев
22:18, 07.05.2023
Чете се за: 02:12 мин.
Спорт
лудогорец победи ботев гарантира първото края редовния сезон
Снимка: startphoto.bg
Слушай новината

Отборът на Лудогорец си гарантира първото място в края на редовния сезон на Първа лига, след като победи с 2:0 като гост Ботев Пловдив в среща от 30-ия кръг.

На новопостроения стадион "Христо Ботев" разградчани отбелязаха и двете си попадения през първата част, като техни автори станаха Кайо Видал и Игор Тиаго.

Футболистите на Ивайло Петев взеха преднина в 27-ата минута, когато Кирил Десподов центрира в наказателното поле, където топката стигна до Кайо Видал, който без колебания в прати в долния ляв ъгъл на вратата на "жълто-черните" за 1:0.

В края на първото полувреме пък човекът във форма за Лудогорец Игор Тиаго се възползва от центриране на Клод Гонсалвеш и с глава удвои аванса на своя тим, отбелязвайки своя 13-и гол през кампанията.

След почивката домакините от Ботев Пловдив погледнаха по-смело към вратата на своя противник, но не успяха да стигнат до гол и така във втори пореден двубой "канарчетата" не успяха да се разпишат след завръщането си на "Колежа".

В класирането Лудогорец остава начело със 74 точки и очаква изхода от домакинството на ЦСКА срещу Ботев Враца в понеделник вечер, за да разберат "орлите" с каква преднина ще влязат в плейофите.

Междувременно Ботев Пловдив приключва редовния сезон на 10-ата позиция с 32 пункта и във втората фаза от шампионата ще се бори за разпределение на местата между 7-о и 10-о.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Недостиг на кръв: Деца с таласемия чакат кръвопреливане с дни
Недостиг на кръв: Деца с таласемия чакат кръвопреливане с дни
Пожари и извънредно положение в Канада, отчетоха над 44 градуса във Виетнам
Пожари и извънредно положение в Канада, отчетоха над 44 градуса във Виетнам