НОВИНИ

Лудогорец победи Левски след драма с дузпи и спечели за шести път Суперкупата на България

лудогорец левски
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
21:58, 01.09.2022
Чете се за: 03:07 мин.
Спорт
Слушай новината

Отборът на Лудогорец спечели за шести път в историята си Суперкупата на България по футбол. В мача с носителя на националния трофей Левски, съставът на Анте Шимунджа победи с 6:5 след изпълнение на дузпи. В редовното време двата тима завършиха при резултат 2:2.

„Сините“ откриха резултата на Националния стадион „Васил Левски“ в 41-ата минута, когато Жереми Петрис изведе Роналдо по десния фланг, бразилецът напредна към наказателното поле на „орлите“ и подаде към Георги Миланов. Футболист №1 на България отправи мощен удар от дъгата на пеналтерията, като топката влетя неспасяемо в горния десен ъгъл на вратата, пазена от Серджио Падт.

Преди това гол на Илиян Стефанов в 14-ата минута, бе отменен заради засада, а удар на Роналдо в 25-ата минута се отби в гредата, след рикошет в крака на Антон Недялков.

Шампионите възстановиха равенството в 69-ата минута. Рик Джонатан прати топката по левия фланг на нападението, където Антон Недялков овладя, напредна и пусна остро подаване в наказателното поле на Левски, където Кирил Десподов се разписа в мрежата зад стража Пламен Андреев с удар с фъншната част на ходилото.

Лудогорец направи пълен обрат в 73-ата минута, след като получи правото да изпълни дузпа за нарушение на вратаря на „сините“ Андреев срещу Рик Джонатан в пеналтерията на столичани. Зад топката застана голмайсторът Десподов, който реализира второто си попадение в срещата.

Съставът на Станимир Стоилов стигна до изравняване дълбоко в добавеното време на срещата, след разбъркване в наказателното поле на разградчани най-съобразителен се оказа Келиан ван дер Каап, с гола си отреди изхода на срещата да се реши след изпълнение на дузпи.

При изпълнението на 11-метровите наказателни удари футболистите на Лудогорец се оказаха с по-здрави нерви, тъй като само Рик Джонатан пропусна да се разпише, а от състава на Левски това сториха Марин Петков и Асен Митков. Така срещата завърши с общ резултат 6:5 в полза на "орлите".

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи:

Instagram: https://go.bnt.bg/instagram

Facebook: https://go.bnt.bg/facebook

LinkedIn: https://go.bnt.bg/linkedin

TikTok: https://go.bnt.bg/tiktok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Разлив на гориво край Гибралтар след сблъсъка на два товарни кораба
Разлив на гориво край Гибралтар след сблъсъка на два товарни кораба
Вицепрезидентът ще обсъди със здравния министър възможностите за закупуването на медицински храни
Вицепрезидентът ще обсъди със здравния министър възможностите за закупуването на медицински храни