НОВИНИ

Лудогорец посреща Берое в опит да увеличи преднината си на върха

берое отнесе глоба 6000 лева мача лудогорец
Снимка: ПФК Берое
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
09:53, 03.05.2023
Чете се за: 03:15 мин.
Спорт
Слушай новината

Нови три мача от програмата на Първа лига ще се изиграят в сряда, 3 май. От 16:00 часа Спартак Варна приема ЦСКА 1948 в морската ни столица. Малко по-късно Арда е домакин на Черно море от 18:15 часа, а в късния двубой лидерът в класирането Лудогорец посреща Берое от 20:30 часа.

Шампионите ще се. опитат да увеличат, макар и временно, преднината си на върха в подреждането пред втория ЦСКА. В последния кръг разградчани удариха досегашния водач в таблицата с 1:0 като гост и го свалиха от първото място, като имат аванс от точка пред "червените". "Зелените" нямат грешна стъпка под ръководството на завърналия се начело на тима Ивайло Петев и ще търсят удължаване на победната серия срещу Берое. Възпитаниците на Николай Киров надвиха Пирин с минималното 1:0 у дома в последния си мач от първенството. Заралии са 12-и с 27 точки, на две от десетия Ботев Пловдив, като за тях двубоят в Разград също не е маловажен.

По-рано през деня Спартак домакинства на ЦСКА 1948 в опит да се доближи до предпоследния в таблицата Хебър. Пазарджиклии имат четири точки преднина пред "соколите" след последния кръг в шампионата. Играчите на Димитър Димитров - Херо загубиха от Локомотив Пловдив с 1:3 като гост в миналата си среща, а сега срещу тях се изправя третият в класирането ЦСКА 1948. Тодор Янчев и компания непоклатими на третата позиция с 58 точки, на седем пред четвъртия Левски, но със сигурност ще търсят победа във Варна след нулевото равенство срещу градския съперник на Спартак - Черно море, при предишното си предизвикателство в лигата.

В другия двубой днес, Арда посреща именно "моряците", водени от Илиан Илиев. Възпитаниците на Александър Тучнев направиха равенство 1:1 с Ботев Враца в последния си мач, като в момента заемат осмата позиция с 40 точки, на седем от шестия Локомотив Пловдив. Черно море е в шестицата, намирайки се на петото място с 49 пункта, като почти сигурно ще играе в плейофите в горната половина на таблицата. Варненци ще се връщат на пътя на победите след загубата от Лудогорец с 1:2 у дома в първи полуфинален сблъсък от турнира за Купата на България и нулевото равенство срещу ЦСКА 1948 отново на "Тича", но за първенство.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Напрежение в Пловдив заради ремонт на апартамент в жилищна сграда
Напрежение в Пловдив заради ремонт на апартамент в жилищна сграда
Донев: В сегашните условия администрацията е основният фактор на стабилност
Донев: В сегашните условия администрацията е основният фактор на стабилност